in ,

Pagi Raya Pakai Bedak Ke Tepung?

Sumber gambar: www.campillahee.com

via GIPHY

#Lunagirls biasanya korang beli bedak jenis apa? Compact powder or baby powder je? Sebenarnya ada macam-macam jenis bedak yang di jual di pasaran! Kalau nak pergi beli bedak, kita akan luangkan masa berjam-jam pilih.. Haha! Ummi faham sangat.. Nak tahu perbezaannya? Jom check out article Ummi, mana tahu ada yang sesuai dengan kulit korang!

COMPACT POWDER

via GIPHY

Compact powder yang paling disukai ramai dan senang di bawa ke mana saja!! Kandungan compact powder dilengkapi dengan pelbagai kandungan dan nutrisi bermanfaat seperti vitamin E, pelembap dan lain-lain.. Ia memang bedak yang bagus dans senang di bawa ke mana-mana.. sumbat je dalam bag! Untuk #Lunagirls yang ada kulit kering, compact powder sangat bermanfaat untuk kulit korang!

TWO-WAY CAKE POWDER

Sumber Gambar: https://www.deshibelle.com/

Bagi korang yang tak suka pakai foundation, Ummi cadangkan untuk pakai two-way cake powder.. Ia mempunyai kesan yang sama je macam foundation, cuma ia lebih matte, tahan lebih lama tau dan coverage yang tinggi.. Yass! Semua dalam satu girls, habislah semua jerawat, bintak hitam kita kena tutup, memang flawless habis bila pakai pagi raya!

TRANSLUCENT POWDER

Sumber Gambar: https://www.glamour.com

Bedak ini digunakan untuk “mengunci” atau pun dalam kata lain ia akan bantu primer, foundation, and concealer kita untuk tahan lebih lama! Jadi taklah takut makeup akan cair ataupun sebaliknya. Selain itu, ia juga membuatkan makeup korang on point bila dah finishing.. Fuh! Hebatkan? So lepas seharian beraya, muka kita tetap onz!

MINERAL POWDER

Sumber Gambar: https://www.dhgate.com

Dari namanya kita pun dah tahu bedak ini mengandungi mineral dan ia sangat sesuai untuk korang yang mempunyai kulit sensitive tau! Sebab khasiat di dalam mineral powder ini boleh menghilangkan segala radangan dan membolehkan kulit bernafas dengan nyaman!

Ha! Sekarang mesti dah tahukan jenis dan kegunaan bedak yang di jual sekarang! Lepas ni taklah kita main beli dan membazir macam itu je sebab ia tak sesuai dengan kulit kita.. Tapi bagi teen girls macam kita cukuplah ada compact powder or mineral powder! Jangan lupa touch up muka raya nanti!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

‘Teka Teki’ Mata & Minda Paling Best!

Tak Bosan Ke Asyik Tiru Orang Je?!