in ,

Overdose Gadget… Jom ‘Detox Gadget’

Sumber gambar: https://www.trademe.co.nz

via GIPHY

Korang kaki gadget? Pantang berenggang dengan phone? Wifi tak ada rasa dunia ni dah berakhir? Chill girlssss. Now LUNARIA nak ajak our #Lunagirls untuk ‘detox’ gadget dalam diri korang. Overdose main gadget pun tak elok juga tau and that’s why sometimes kita kena had kan masa tu. Sometimes badan dan otak kita kena berehat kejap daripada teknologi gadget ni.. So jom kita try ‘detox’ ni dan tengok macam mana hasilnya nanti…

OFF GADGET

via GIPHY

Orang kata slowly but surely! So first of all, try off semua gadget for 15 or 30 minutes or even one hour. Kalau dalam masa tu korang boleh survive without gadget, why not praktikkan setiap hari. Nak senang off phone setiap kali nak tidur.

READING

via GIPHY

Radiation phone sangat bahaya for your health so why not tukarkan habit scroll social media before tidur tu pada membaca? Tak kisah buku apa yang korang nak baca. Novel ke, buku sejarah, fiksyen atau apa je yang korang minat.

ME TIME

via GIPHY

Let’s go joggingggg or do some me timeeeee! Bila kita ada masa untuk diri sendiri, mesti dah boleh lupa dengan gadget tu kan girls. Ajak your BFF atau adik beradik yang lain jogging dekat taman atau buat mani padi dekat spa. Weehoo bestnya!

INFORM PARENTS

via GIPHY

Before korang nak buat ‘detox’ ni, make sure parents korang tahu sebab takut nanti kalau ada emergency, macam mana pula mereka nak cari korang kan? Tapi kalau masa korang buat ‘detox’ tu, parents korang ada dekat rumah so it’s okay girls.

Actually ‘detox’ gadget ni penting tau girls untuk diri kita. Ni lah masa yang sesuai untuk korang ‘bersihkan’ diri.. Hehe! Kalau tak tahu nak buat apa selain main phone, korang boleh dengar lagu di Playlist Hot X untuk layan perasaan!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Step Legit Untuk Pakai Make Up!

#LunaSquad: Ish! Boyfriend Dia Ni Controlling Nya!