in

Nak Study Tengah Malam, Tapi Mengantuk!

Image Source: www.goodcall.com/news/student-sleep-habits

Cuti sekolah lagi beberapa minggu, yeay! So maknanya peperiksaan tak lama lagi? Alamak! #Lunagirls dah ready ke belum? It’s okay girls, LUNARIA akan kongsikan beberapa tips and tricks belajar last minute tapi BERKESAN! Let’s begin!

TIDUR & REHAT 
 Start from today, biasakan diri untuk tidur on time supaya tengah malam nanti, senang untuk bangun study! Pastikan tempat tidur selesa dan jangan lupa basuh kaki sebelum tidur okay girls? Tidur dan rehat yang cukup akan membantu minda lebih peka dan segar!

Sumber: Pinterest

TUTUP SEGALA PERALATAN ELEKTRONIK
Yessss! Memang susah nak off phone, laptop atau apa-apa barang elektronik tapi cara ini dapat membantu korang untuk kekal fokus belajar okay girls?

Sumber: Tumblr

SET MINDA BANGUN PAGI

Untuk berjaya, kita kena set our mind dan disiplinkan diri okay? Ohh fyi, belajar pada waktu awal pagi amat berkesan untuk lebih ingat apa yang kita baca sebab minda kita fresh and ready to learn!

via GIPHY

#Lunagirls boleh cuba tips and tricks yang LUNARIA sediakan ni okay? harap dapat memudahkan dan membantu korang untuk study! Hehe! Good luck and all the best girls!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

3 Online Games Korang Patut Check Out!

Eh Banyaknya Jenis Bra!