in ,

Ni Bibir Ke Tumit Kaki??

Sumber gambar aniemohamed.blogspot
Sumber gambarmarykaywithanna.blogspot.com

Hai #Lunagirls, korang pernah ada tak ada masalah bibir merekah dan kering?
Nak senyum pun lahai, susah betul.. Sebab kalau tegang sangat bibir tu merekah! Especially musim panas ni, lagi teruk la bibir tu kering.. Isnin dah nak start sekolah tak kan nak biar je.. Jom baca tips nak bibir cantik..

 

MINUM AIR

via GIPHY

Manfaat minum air ni bukan hanya untuk badan je, tapi bibir pun sama. Sebab korang perlukan air untuk kekal hydrationΒ tambah- tambah cuaca panas ni. Bibir akan cepat kering kalau korang kurang minum air. Tapi ingat jangan terlebih air pulak tau..

 

SCRUB BIBIR

Sumber gambar mokomoko.id

Jangan ingat badan dan muka je perlu di scrub tau.. Bibir pun kena juga buang sel-sel kulit mati. Tapi make sure gosok secara perlahan, takut luka pula.. Scrub ni korang boleh buat kat rumah je, guna bahan gula dan madu.

GUNA PELEMBAP

Sumber gambar Nakita.ID

Bibir pun perlukan extra care juga tau..Sebab tu pakai lip balm atau pelembap bibir ni penting supaya bibir korang kekal lembap dan segar. Kalau #Lunagirls nak lagi best, try la buat pelembap bibir sendiri guna bahan natural. Mesti lagi best..

JANGAN JILAT BIBIR

via GIPHY

Ha! Ni adalah pantang yang korang kena elakkan! Jangan ingat air liur korang tu boleh lembapkan bibir .. Air liur ni ada enzim pencernaan yang boleh pecahkan perlindungan pada bibir korang, lepas tu kulit bibir pula akan makin kering dan merekah. So the more you girls lick, the more dry it will be..Ingat tau!

Macam mana girls, dah tau cara nak jaga bibir korang supaya tak merekah? Ha! Jangan lupa amalkan tau..Bibir dah lawa baru lah confidentΒ senyum dekat crush hihi..

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Eii! Bulu Ketiak Ke Hutan Itu? 😳

Alamak! Panties Berlubang Macam Kena Gigit Tikus Je!