in ,

Nak Pakai Warna Putih Tapi Takut Kotor? Ini Tips Untuk Korang…

Pakai all white memang best sebab boleh matching dengan banyak warna. Tapi apa yang tak best ialah bila comot berlaku! Boleh moody sehari suntuk tau. Ada yang tertanya-tanyakan macam mana caranya untuk elakkan pakaian warna putih kotor? Lepas ini tak perlu dah nak lapik tisu dekat satu pakaian sebab takut kotor. Korang ikut je cara mudah ini!

ELAKKAN BAJU BEROPOL

Image result for white blouse
Sumber gambar

Girls kalau boleh semua benda nak beropol-ropol sebab katanya cantik, boleh ala-ala flip macam princess. For those yang agak cuai, korang kena elakkan pakai baju beropol, lebih lagi kembang di bahagian tangan. Takut nanti tercelup dengan kuah kari je nanti. Elakkan pakai baju yang terlampau ada banyak labuci atau kembang-kembang. Kalau rasa kosong sangat, boleh tambah dan pakai apa-apa aksesori yang boleh naikkan seri.

LAPIK DENGAN BAJU LAIN

Pakai baju warna putih memang onz teruk! Tapi untuk elakkan comot itu benda paling susah sekali nak buat. Salah satu cara lain yang boleh korang gunakan ialah dengan pakai outerwear atau cardigan dekat bahagian luar. Barulah baju putih tak terdedah dengan kotoran. Kira baju putih kita macam syarat untuk nampak lebih style.

BERHATI-HATI

via GIPHY

Just imagine setiap pergerakan korang sangat bahaya sebab terdedah dengan kotoran. Jangan excited sangat bila tengah makan ya, berhati-hati dengan pergerakan korang okay. Kadang-kadang bila baju putih dah kena kotor, susah juga nak hilangkan. Even dah basuh banyak kali atau gunakan tips yang ada dekat Google pun masih lagi tak dapat nak buang kotoran itu.

TAK PAYAH PAKAI WARNA PUTIH

Apa susah sangat nak fikir cara elakkan kotoran dekat baju putih. Tak payah pakai baju putih dah senang. Cari baju warna lain selain putih untuk elakkan segala kecelakaan yang tak diduga. Mix and match je pakaian korang dengan warna lain selain putih. Maybe boleh try nude color ke? Mesti lagi cantik!

No worries girls, jangan sebabkan takut baju warna putih kotor, korang sampai sanggup tak pakai baju warna putih buat selama-lamanya. Kalau dah nak kotor, nak buat macam mana kan? Just pakai je apa yang buat korang rasa selesa okay!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Apa Kegunaan Body Mist Untuk Badan?

Jom Tukar Selera Tekak Melayu Pada Tekak Korea! #4 Fav LUNARIA