in ,

Nak Mengurat Pun Kena Ada Cara 😍

Sumber gambar: https://res.cloudinary.com/jerrick/image/upload/f_auto,fl_progressive,q_auto,c_fit,w_800/ca4obycgz5aso0q66bfg

Pssstt.. Pssttt.. Awak! Awak!

Nak mengurat crush tapi tak tahu macam mana cara yang betul? Takut salah step, terus crush tu lari pergi dekat orang lain.. Noooo!Β It’s okay sebab Ainaa akanΒ share dengan korang cara mengurat mengikut cara saintifik.. Yup! Sekarang semua boleh belajar..Β So Ainaa akan bagi tahu dekat korang beberapa fakta saintifik untuk mengurat si dia…

SENYUMAN BAWA MAKNA

via GIPHY

Senyum penambah seri dekat muka setiap orang. Senang je nak curi hati si dia, #Lunagirls bagi senyuman paling manis yang korang ada! Jangan rasa malu untuk senyum, yang penting korang dah mulakan first step. Senyuman ni umpama satu ‘hint’ untuk curi hati someone. Cukup korang bagi senyuman manja-manja dulu untuk first time ni.

MULAKAN DENGAN PERBUALAN SIMPLE

via GIPHY

Tak kenal maka tak cinta. Kena-kenal dulu baru la boleh bercinta. Mulakan dulu dengan simple conversation untuk kenal hati budi masing-masing. Ada kajian dari University of New York dapati dua peserta berbual tentang diri masing-masing telah buatkan mereka jatuh hati sama sendiri. So sweet! Tapi jangan berbual tentang perkara yang sensitive sudah la ya..

KENA ADA STRATEGI

Sumber gambar: https://www.youtube.com/watch?v=M8TcjTuiB0w

Nak main game pun ada strategi, ini kan nak ambil hati si dia. Mesti la kena ada strategi yang smooth supaya benda tu jadi lebih mudah. Ada seorang professor dekat University of Pennsylvania dapati siapa yang ada strategi waktu mengurat, mereka akan berjaya dapatkan hati pasangan. #Lunagirls boleh senaraikan hobi si dia, apa yang si dia suka makan supaya senang nak plan nanti!

MENGURAT LEBIH DARIPADA SEKALI

via GIPHY

Gagal sekali bukan bermaksud gagal selama-lamanya. Kalau sekali korang mengurat tapi dah kena reject, cuba la lagi untuk kali kedua, ketiga, keempat dan banyak lagi peluang. Mana tahu tiba-tiba nanti si dia pula yang mengurat korang balik. Tapi kalau dah cuba banyak kali pun still kena reject, maybe dah sampai masanya untuk korang give up dan cari orang lain.

Tak salah pun kalau kita nak mengurat si dia dulu. Nanti kalau lambat sangat buat step, risau BFF korang pula yang sailang. Tapi jangan la sibuk nak mengurat sampai lupa study ya girls!

What do you think?

6 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Baju Sekolah Asyik Kotor? Ni Cara Kekalkan Warna Putih

Lipstick Comot? Say No More! πŸ’„ πŸ’‹