in ,

Nak Kulit Cantik? Elakkan Buat Benda Ni Before Tidur…

Sumber gambar: http://muslimgirl.com/54642/3-ramadan-sleep-secrets-to-have-your-best-ramadan-yet/

Lepas seharian dekat sekolah, bila dapat katil confirm terus tidur je… Punya la penat sampai terlupa nak cuci muka! OMG Habis la rosak muka tu.

Nak kulit muka cantik tapi before tidur malas nak cuci muka. Memang mendapat la muka tu naik jerawat or segala macam kotoran. Cuba korang tengok muka tu, agak-agak ada tak parasit yang dah mula berjinak-jinak? Jom buat check list supaya korang boleh elakkan benda yang tak diingini berlaku…

MANDI AIR PANAS

Image result for shower hot water
Sumber gambar: https://plumbertotherescue.com.au/news/cold-shower-hot-water.html

Kalau dapat mandi air panas before tidur, fuhhhh! Syoknya girls. Hmm tapi sebenarnya ia akan buat kulit muka dan badan korang jadi kering dan bersisik sebab terlampau terdedah dengan air panas. Better korang mandi dengan air biasa je untuk make sure kulit lembap. Baru la badan rasa lagi selesa.

TAK BERSIHKAN MAKEUP

Image result for remove makeup
Sumber gambar: https://www.shoppinkboxcereal.com/blogs/the-dolls-story/nak-remove-makeup-pakai-apa-

Sekarang ni teenagers mesti pergi sekolah pakai sunscreen untuk elakkan pancaran cahaya matahari kan. Jangan ingat dah petang, sunscreen tu boleh hilang dengan sendiri dan korang mandi tanpa cuci muka ya. Benda tu yang buatkan ruang pori dekat wajah jadi tersumbat dan sebab tu la jerawat mula munculkan diri bersama rakan-rakannya.

BIAR RAMBUT TERURAI

via GIPHY

Biasa kalau tidur memang la kena tanggalkan getah rambut untuk make sure rambut bernafas. Tapi in case korang belum basuh rambut, better ikat je sebab kotoran tu akan buatkan kulit muka korang ditumbuhi jerawat. Make sure rambut tu tak mengurai sampai kena muka korang.

TAK PAKAI KRIM MATA

via GIPHY

Mata dah serupa panda, sampai bila nak biarkan benda tu berlarutan? Korang mesti nak rasa bangun tidur terus muka rasa segar dan cantik je! Untuk dapatkan mata yang segar, korang kena gunakan krim mata yang dikhaskan untuk mata! Gunakan secara berturut untuk dapatkan hasil yang debom!

Jangan ambil ringan ya tentang perkara ni girls. Macam yang Ainaa selalu cakap, nak cantik ni bukannya susah pun. Semuanya bergantung pada diri kita sendiri.

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

ARMY Bersedia Untuk Dapatkan Anak Patung BTS!!💞

Rambut Pun Boleh Merajuk!💇‍♀️