in ,

Nak Cute Macam K-Idol Please!

Sumber Gambar: http://www.milliyet.com.tr/

“Blackpink in your area” Fuh! Tersangkut pula tagline BLACKPINK ni.. Haha! Sekarang, ramai nak jadi macam idol Korea! Pandai nyanyi, menari, badan cantik, muka flawless.. aww! Ada tak antara #Lunagirls nak jadi cute macam dorang? Ha! Cer try tips LUNARIA ni..

NATURAL MAKEUP 

Sumber Gambar: https://www.eonline.com

Jarang kita tengok artis Korea makeup tebal kan? K-Idol lebih kepada natural look.. so mereka pakai blusher warna pink and lipstick mengikut darah! Nampak simple kan? Dengan makeup cara macam ni akan buatkan korang nampak lebih comel dan ayu gitu! Lagipun kita muda lagi, tak perlu makeup tebal-tebal pun dah sweet! Hihi!

KETAWA AYU-AYU

via GIPHY

Aww! Ni paling simple and cute, kalau crush tengok boleh cair tau! Hihi Kalau sebelum ni #Lunagirls gelak tak cover and loud (macam Ummi, Hihi) korang boleh practice tengok K-drama.. sebab Ummi perasan cara heroin gelak dalam drama ayu betul! So lepas ni, bila lepak dengan kawan-kawan ingat untuk gelak tutup mulut guna tangan tau!

BAJU WARNA PASTEL 

Sumber Gambar: https://www.pinterest.com

#Lunagirls akan nampak perbezaan tau kalau pakai baju yang warna pastel! Apa bezanya? Korang akan nampak lebih lemah-lembut dan sopan santun.. gitu! Kalau tak percaya tengok Jisoo BLACKPINK, bila dia pakai baju warna pastel nampak macam angel dalam video clip! Kena pula muka dia yang soft tu memang terus cair!

SELALU SENYUM 

via GIPHY

Senyuman tu kan satu sedekah.. jadi #Lunagirls kenalah rajin-rajin senyum dekat random people!  Janganlah masam je.. Lagi pun kalau kita murah dengan senyuman, ramai orang senang nak dekat! Lepas tu bila crush tengok, mesti dia suka juga! Hehe!

FAKE? BIG NO! 

via GIPHY

Ala! Nak jadi comel ni senang je tapi jangan sampai nampak diri kita “fake”! Sebab bila kita fake, comel kita tak menjadi dan akan nampak gedik! Oh no! Just be you je #Lunagirls! Nanti bila kita berlakon ‘cute’ orang pun rimas tengok kita tau..

Ha! Macam mana #Lunagirls? Pakaian dah tukar, gaya dah ada tapi agak-agak gaya cute ala Korean boleh jadi tak? Hehe! Korang nak cute macam Lisa, Jisoo, Rose atau Jennie? Komen dan share dengan LUNARIA dekat bawah okay!

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Confuse! Nak Beli Phone Baru Ke Second Hand Je?

Bila Tudung Sekolah Tak On Point Boleh Gaduh Sis!