in ,

Mula Terkenal Di TikTok, Kini Mereka Bergelar Influencer

Sumber gambar: Instagram @imanopiee / Instagram @yourboyfarr

Wehh aku kenal dia ni la, bukan ke famous dekat TikTok ni? Ke dia memang dah famous lepastu main TikTok? Ala peningggg!

Sekarang ini influence tumbuh macam cendawan selepas hujan tau. Selepas seorang, seorang lagi naik. Tak lama kemudian ada lagi influence ‘lahir’ daripada social media. Maklum la sekarang ini lebih ramai dikenali melalui alam maya daripada dunia realiti. Mungkin minggu lepas seseorang itu hanya orang biasa, minggu depan dia dah bergelar influence pula. Boleh jadi korang sendiri ialah seorang influence tanpa disedari.

At the same time ditambah pula dengan social media yang makin berkembang, memang senang la nak famous sekarang ini. Kalau dulu Twitter dan Instagram ialah social media yang paling diguna ramai, kini giliran TikTok pula mengambil ‘tahta’. Melalui disitu, ramai la influence TikTok pula yang akan ‘lahir’. Sebelum ini kami ada buat artikel tentang Instafamous, hari ini kita beralih pula kepada TikTokersfamous. Ehh, betul ke gelarannya begitu?

SYAFF

@5yaff♬ original sound – syaff

For those kaki TikTok mesti korang kenal dengan Syaff ini kan? Apa yang menarik tentang dia ialah apabila dia berjaya menjadi diri sendiri di social media dan juga di dalam setiap video yang dihasilkan olehnya. Paling menarik sekali ialah dia agak kreatif apabila dia seakan-akan mampu untuk menjadi split personaliti di dalam video yang dihasilkan olehnya. Dia mampu untuk berlakon menjadi beberapa watak menerusi video yang dihasilkan olehnya. Itu yang membuatkan ramai meminati content miliknya. Kini Syaff bukan sahaja melakukan video TikTok tetapi dia juga memiliki akaun Youtube dan kini memiliki seramai 119 ribu subscribers dan juga 387 ribu followers di TikTok. BTW Syaff baru sahaja berusia 18 tahun ya, kreatif sungguh awak ini.

IMANOPIEE

@imanopieejust did a πŸ€“β™¬ #HotSeat – billies.baby

Sekali pandang memang cair sesiapa yang terlihat wajah Imanopie ini. Jujur, kami sendiri pernah bertentang mata dengan Iman dan dia bukan sahaja cantik di mata tetapi juga seorang pelajar pintar. Rasanya kalau Iman ini record diri dia berdiri di hadapan kamera pun mesti orang akan like video dia banyak-banyak! Selain dikenali dekat TikTok, Iman juga mendapat perhatian ramai di semua social media miliknya termasuk Twitter dan Instagram. Kebanyakan content video yang Iman buat di TikTok ialah random, depends pada trend apa yang tengah in by that time, dia akan buat video.

OFFICIALATHALIA

@officialathaliaI love the endingπŸ₯°anyway how’s first day of school? ##fyp ##foryoupage ##foryou ##tiktokmalaysia ##tiktoksarawak ##asian ##lawak ##lawakmalaysia♬ original sound – Athalia

Ehh, nakpa kau tokkk

Kaki TikTok mesti kenal siapa gerangan gadis yang berasal dari Sarawak ini. Boleh dikatakan Athalia ini ialah ‘Queen Of Ketuk Kamera’ apabila kebanyakan video yang dia hasilkan mesti akan ketuk kamera di akhirnya. BTW, for those yang tak tahu lagi, Athalia ini merupakan anak kepada penyanyi Syarifah Zarina, so tak terkejut la kenapa kalau suara Athalia ini pun boleh tahan sedap juga. Jangan terkejut juga bahawa Athalia ini baru sahaja berusia 17 tahun, nak SPM ya tahun ini. Sekali pandang tak nampak langsung macam budak SPM ya, nampak macam dah matang. Boleh tahan juga jumlah likers dia di TikTok ya, sudah mencecah 9.4 juta!

YOURBOYFARR__

@yourboyfarr_##pov bila kau terlanggar dengan crush kau πŸ‘‰πŸ»πŸ‘ˆπŸ» ##foryou ##fyp♬ original sound – π’Άπ“π’Ύπ“ƒπ“ˆ

Mungkin di Instagram nama Harris ini tidak berapa dikenali tetapi hakikatnya dia boleh dikatakan baru sahajaΒ famous di TikTok. Sekali pandang agak mesti umur dia dalam 25 tahun, tetapi hakikatnya dia baru sahaja berusia 20 tahun ya. Bagi kami content dia agak menarik juga kerana dia menggunakan idea Point Of View (POV) sebagai tarikan untuk penonton. Siapa yang tak follow lagi Harris ini sila la follow ya, hehe! Lahh, sis promote pula!

NURSYAFIQNASER

@nursyafiqnaserIm ugly and annoying ##justconfident♬ original sound – ianisuglyy

Nama Syafiq mula dikenali ramai apabila dia menghasilkan satu video 30 hijab tutorial buat para gadis walaupun hakikatnya dia ialah seorang lelaki… Disebabkan video tersebut, dia mula menghasilkan banyak video menarik ditambah pula dengan personaliti dirinya yang agak menarik dan lucu. Korang tengok sahaja la content dia, mesti takkan rasa cringe ya. Menggunakan tudung sebagai props tidak membuatkan dia menjadi seorang wanita, kerana itu hanyala bahan props bagi menghasilkan video sahaja. Kami sendiri boleh habiskan masa seharian tengok video dia ya, kelakar sangat! #SisMudahTerhibur

Dalam banyak-banyak akaun TikTok ini, favorite Ainaa pastinya Imanopie sebab dia comel sangat! Mungkin nanti one day kami boleh jemput salah seorang daripada mereka ini untuk jadi guest dalam video Lunariuh?

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Newkidd Kolaborasi Bersama Aizat Amdan Untuk Lagu β€˜Me Me We’

BTS X Baskin Robbins Tawar Perisa “Bora-Bora” Khas Untuk ARMY!