in ,

Mood Raya Spoil Kalau Korang ……

Sumber gambar: perinsuranbrokar.com

Weekend dah datang! Open house dah menanti kita hari Sabtu dan Ahad ni. Tak sabar nak makan, makan, makan dan makan dan kutip duit raya!

Bulan raya kita kena enjoy tapi ada asyik moody je? Sebenarnya ada certain things yang boleh buat kita moody waktu tengah beraya tau! Why not korang get ready dulu before mood beraya terganggu weekend ni disebabkan oleh…

BERAYA SAMPAI TAK INGAT BALIK

via GIPHY

Dah nama pun Hari Raya mesti la kita akan jumpa saudara jauh dan dekat, tapi kalau daripada pagi sampai ke malam pun masih beraya, bila nak rehat? Beraya lama-lama satu hal, lepas tu dapat pula soalan cepu emas.. Fuhh! Memang boleh buat moody beb! Hehe! Seeloknya before ikut parents beraya, make sure kita dah plan waktu perjalanan supaya korang tak perlu pakai baju kurung daripada pagi sampai ke malam..

RAYA RUMAH EX-CRUSH

via GIPHY

Kawan-kawan ajak konvoi raya weekend ni, dengan senang hati korang terus ONZ tanpa tanya rumah siapa yang bakal korang kunjungi nanti. Sekali baru masuk rumah ketiga, korang dah start moody sebab tuan rumah tu ialah ex-crush korang waktu darjah 6. Orang tu dah bahagia dengan girlfriend dia tapi korang still tak move on lagi. Ainaa hanya mampu ucapkan good luck dekat korang dalam menghadapi episod patah hati 2.0

TOILET ITU RUMAH KEDUAKU

Sumber gambar: https://medium.com/@putrasulung2108/beautiful-toilet-designs-2d07ec856c37

Makan, makan, makan, makan dan makan! Biasa la bila dah banyak makanan mesti confuse tak tahu nak makan apa kan! Tak dinafikan kita akan makan banyak waktu raya ni, sebab tu toilet akan jadi persinggahan ‘wajib’ waktu raya ni. Untuk elakkan rasa moody, korang kena kawal diri supaya tak jadi episod ulang alik toilet daripada pagi sampai ke malam! Noooo!

BAJU TAK MUAT

via GIPHY

Tak sampai minggu kedua beraya, bila baju pakai raya pertama dah ketat! Punya la diet waktu bulan puasa sebab nak pakai baju cantik pagi raya, sekali masuk minggu kedua dah tak muat! Dah la tengah kelam kabut nak bersiap, sekali baju pulak ketat pakej terkoyak! Punya la moody sakit hati sampai sanggup tak pergi beraya..

Jaga-jaga girls, banyak lagi benda yang boleh rosakkan mood kita nak beraya hujung minggu ni. Apa pun dugaan dan cabaran, jangan biarkan semua tu menghalang raya korang okay!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Lepas Seungri, B.I Pula Kantoi Dadah! Betul Ke?!

Debat Raya : Yang Mana Satu Idaman Kalbu