in ,

Mix & Match Tema Baju Raya Paling On Tahun 2020!

Sumber gambar: Lunaria.com.my

Bila dah bulan puasa ini, mesti ramai juga antara korang yang dah rancang nak pakai baju apa tahun ini kan? Setiap tahun, tidak dinafikan memang ada pelbagai tema yang dibawakan oleh setiap keluarga dan saudara. Akan tetapi kalau selalu sangat dengan perancangan tema warna sahaja, memang biasa sangat. Apa kata, untuk tema baju raya #Lunagirls semua tahun ini korang cuba idea yang #Lunasquad nak kongsi? Mesti lebih menarik dan nampak lebih classy raya korang kali ini walaupun perlu social distancing! Hehe!

BATIK & PLAIN

Korang boleh lah buat baju korang batik dan kain plain. Kalau sebelum ini memang ada saja kain batik dan baju plain. Lagi pula, batik ini banyak jenis dan sudah banyak design yang dimodenkan, korang boleh lah gayakan tanpa ada masalah. Memang nampak sangat simple tetapi menarik untuk digayakan raya nanti!Β 

STRIPE & BATIK

Untuk pengetahuan korang, sebelum ini memang pernah ada trend baju raya batik dan kain stripe yang mana memang sangat comel digayakan. Tahun 2020 ini, why not korang cuba bawa trend itu semula? Mesti akan nampak lagi cantik sebab nampak vintage sangat!Β 

FLORAL LACE

 

View this post on Instagram

 

Get your glimmer on in our ornament piece β€œAlis”. A floral sequined top with premium liquid satin draped skirt. Fancy enough for your first day of raya? 😬 β€’ Our Mimpikita Lebaran Bespoke 2020 are made to measure and custom made. You may choose your designs, prints and colour. Email us at [email protected] for further inquiries or view the collection on www.mimpikita.com.my

A post shared by Mimpikita (@mimpi_kita) on

Mungkin ada di antara korang yang jenis memang tidak suka kalau terlalu sarat corak baju sebab mata terasa rimas. Jika korang berani, apa kata kalau korang cuba baju yang bermotifkan corak floral dan ditambah lace di bahagian tertentu baju korang? Mesti akan nampak lebih sweet and lovely di pagi raya nanti!Β 

ALA PELIKAT

 

View this post on Instagram

 

Karang, Dahan & Rimba. Alone, but together. #anaabualam2020 πŸ“· @shahazman_

A post shared by #ANAABUALAM2020 (@anaabu.co) on

Memang sesuai sangat untuk korang yang gemar gaya simple dan nak nampak hipster. Korang boleh sahaja cuba tema baju raya ala pelikat akan tetapi jangan pula guna korang baju dan kain yang sama. Takut nampak macam kek lapis pula nanti. Korang cuba guna tona warna yang hampir sama tetapi satu cair satu pekat akan lebih nampak nice!

CHEONG-BAYA VIBE

 

View this post on Instagram

 

OFFWHITE COLOR SOLD OUT UNTIL FURTHER NOTICE. Aisyah tenun ikat. Oversized top, slim bottom. Nursing moms favourite.

A post shared by SUEKA SUEKA (@suekasueka) on

Nak bawakan gaya keharmonian Malaysia pada tema baju raya korang kali ini pun boleh. Korang boleh buat baju kurung ala oversized kebaya yang mana butangnya dijahit ala cheongsam pun akan nampak lebih menarik. Iya lah, biasanya raya pertama kan cuaca agak panas, memang sesuai sangat untuk korang yang suka kan keselesaan.Β 

Untuk yang korang yang belum beli baju raya lagi tu, boleh sangat lah kalau korang pergi beli sekarang sebab takut nanti habis pula design yang korang berkenan nanti. Bagi yang dah tempah itu, bagus betul korang kan! Mesti lagi hebat design dan stail baju raya korang sebab biasanya mesti kita akan minta tailors jahitkan ikut yang kita nak! Woah! mesti ramai yang dah tak sabar kan nak raya sebab nak bergaya sakan! It’s okay kalau raya kita lain sikit kali ini, asalkan semua orang yang tersayang di sekeliling kita sihat, setuju tak?Β 

What do you think?

6 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Apa Beza TikTok Dulu Dengan Sekarang?

Apps Online Games Dengan Squad Jarak 1 Meter