in ,

Menari macam K-Idol Kegemaran? Let’s Berdansa

Sumber gambar: www.wallpaperup.com

via GIPHY

Hai #Lunagirls! Kalau korang Kpopers sebenar, mesti tahu macam mana K-Idol dorang menari kan? Wah! Bagusnya korang support artis favorite. Korang suka tarian dari group mana? Kalau Ummi suka BLACKPINK, and for sure lah tahu menari lagu Du-du-du-du tapi basic move je huhu. Bagi yang nak menari ala-ala K-Idol itu, Ummi senaraikan lagu yang senang untuk korang ikut.

NOBODY – WONDER GIRLS

via GIPHY

Rasanya ni first lagu korea yang meletup di Malaysia, bukan setakat lagu tapi tarian pun menjadi ikutan. Kalau #Lunagirls tak boleh tiru tarian ini, korang kayu kot hihi ooops sorry. Tarian dorang ni senang je, gerakkan tangan sambil nyanyi  lirik yang catchy “I want nobody, nobody… but you”. Cewah!

GANGNAM STYLE – PSY

via GIPHY

Pernah menjadi fenomena mengegarkan dunia pada tahun 2012, lagu ni  koreografi dia macam korang naik kuda, sangat senang untuk ditiru. Kalau event kat sekolah mesti lagu ni yang akan di pasang! Time itu satu bangun bergegar dengan tarian kuda and bunyi “whop whop whop” ala-ala ikut Psy nyanyi.. Fuh! Memang hebat penangan lagu ini. Koran dengar lagu lagi tak lagu ni?

SORRY – SUPER JUNIOR

Sumber Gambar: https://koreanupdates.com/

#Lunagirls rindu Super Junior tak? Kita geng!  Ummi harap sangat yang dorang akan buat comeback satu hari nanti. Lagu ini senang untuk ditiru tau walaupun berentak laju. Ada siapa reti buat? Tunjuk bakat dekat Ummi dan team LUNARIA please hihi.

I NEED YOU – BTS

via GIPHY

BTS Army where you at? Korang dah cuba belum koreografi lagu ini? Mula- mula nampak susah tapi bila dah cuba, eh! Senanglah!. Kalau team LUNARIA buat tarian lagu ini pula lepas ini, mesti gempak kan?

Eh! Korang cuba tau tarian dekat atas ni, badan Ummi dah tak boleh senyap bila tengok clip video dorang hihi. Kalau #Lunagirls pernah buat video tarian favourite K-Idol korang share ya dengan Ummi and team LUNARIA.

What do you think?

6 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Pakai BB Cream Ke Salutan Tepung Jagung? 😱

Terima Banyak Tuduhan, Seungri Tinggalkan BIGBANG?