in ,

Rasa Lesu? Berat? Jangan Lupa Buat Exercise Mata!

Sumber gambar: http://hub-ideas.wikia.com

via GIPHY

Mata #Lunagirls rasa letih, penat, sembab dan cepat mengantuk? Mesti tak syokkan bila mata rasa lesu all the time.. Sometimes bila lama sangat berjaga, mata akan mudah rasa letih! So today, LUNARIA akan list a few color yang akan buat mata korang rasa lebih segar… lebih kurang macam simple exercise untuk mata!

HIJAU

via GIPHY

Warna hijau sinonim dengan alam semula jadi! Jadi warna hijau akan buat kita rasa lebih tenang… Kalau #Lunagirls rasa dah kelabu dan berat nak buka malam dekat dalam kelas, cepat-cepat cari pokok dekat sekeliling kelas supaya mata rasa lebih segar! Kalau mengantuk, minum air okay girls!

MERAH

via GIPHY

Saraf mata #Lunagirls akan rasa lebih segar bila pandang something berwarna merah, especially merah gelap! Dengan warna merah, mata korang akan rasa lebih semangat untuk terus segar all day long.. Lebih lagi pada waktu petang mesti cepat lesu! Lepas ni boleh bawa bekas air warna merah atau pencil box warna merah untuk segarkan mata dekat sekolah!

PUTIH

via GIPHY

Putih maksudnya mendamaikan! Dan ia juga merupakan warna yang sihat untuk mata kita.. Cuba #Lunagirls hias bilik dengan warna putih, mesti persekitaran pun selesa dan tenang! Warna putih akan rasa lebih relaks.. Bila dah seharian dekat sekolah buat pelbagai aktiviti, masuk je bilik mesti mata rasa lebih selesa!

KUNING

via GIPHY

Warna terang pun akan buat mata kita rasa lebih segar dan selesa! Dan warna kuning merupakan salah satu warna yang elok untuk mata! Bila tengok warna kuning je mesti korang akan rasa lebih happy, bertenaga dan ceria.. Kalau nak rangsang aktiviti mental, banyakkan tengok warna kuning okay girls!

via GIPHY

So girls, lepas ni kalau mata #Lunagirls rasa lesu dan tak bermaya boleh la rujuk warna-warna yang LUNARIA dah list ni! Haipp, tapi jangan lupa untuk kurangkan penggunaan phone dan komputer pada waktu malam dan dalam gelap okay! Selamat mencuba girls…

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Ketiak Hitam Manis Ke Bau Masam?

STOP! Jangan Kerap Korek Telinga Girls!