in , ,

4 Martial Arts #Lunagirls Boleh Cuba!

Sumber Gambar: www.martialartsguy.com

Hola girls! Korang tahu apa itu martial art? Martial Art atau seni mempertahankan diri! Sekarang dah mula ramai perempuan cuba martial art tau.. So tak salah untuk #Lunagirls cuba dan ambil tahu tentang seni pertahanan diri! Dan since sekarang banyak kes yang merbahaya, korang boleh praktikkan skill tu! Jom tengok 4 jenis martial art yang menarik!

BRAZILIAN JU JITSU

via GIPHY

Untuk Martial Art yang ni, ia mengajar kita untuk menyelamatkan diri sekiranya kita diserang dan jatuh (ground). Ia akan mengajar few step untuk melepaskan diri dengan beberapa teknik yang boleh menyakitkan penyerang.

MUAY THAI

via GIPHY

Martial Art dari Thailand ini mengajar #Lunagirls cara menumbuk, menendang dengan menggunakan tangan, siku dan juga lutut.

TEA KWON DO

via GIPHY

Kebiasaan Teakwondo ini orang belajar dari sekolah rendah, dan ikut competition untuk tukar belt but #Lunagirls jangan masuk ini sebab itu je okay. Pastikan ingat step dan jadikan ini satu kekuatan bila korang dekat luar.

MIXED MARTIAL ART (MMA)

via GIPHY

Untuk those yang nak ambil class untuk Martial Art, Lunaria suggest untuk ambil Mixed Martia Art ni sebab trainer akan ajar the variety  of Martial Art.

Harap dengan sedikit perkongsian dapatlah menyedarkan #Lunagirls berapa pentingnya Martial Art ini. Tapi apa yang LUNARIA boleh suggest untuk #Lunagirls adalah brazilian ju jitsu  dan juga Mixed Martial Art. Selamat mencuba the technique and skills.

What do you think?

6 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments