in ,

Manicure Pedicure Dekat Rumah Je!

Sumber gambar: combact.info

Hai kesayangan #Lunagirls! Bila last korang ketip kuku? Mesti tiba-tiba terus tengok kuku kan? Haha! Kalau belum, haa jom kita buat manicure and pedicure! Eh wait! Siapa yang tak tahu manicure pedicure itu adalah rawatan kuku tangan dan kaki tau! Untuk kuku lebih shining dan sihat. Jom LUNARIA kongsi tips and tricks buat mani pedi dekat rumah!

Ketip Kuku

via GIPHY

Firstly #Lunagirls kena ketip kuku dulu tau! Ketip kuku mengikut bentuk kuku favorite korang and tak kisahlah kuku gelas, kuku cawan, kuku bersegi, yang penting kebersihan kena jaga okay girls? Pastikan jangan ketip kuku terlalu pendek tau..

Nail Buffer

via GIPHY

Next step, #Lunagirls gosok kuku tangan dan kaki menggunakan nail buffer macam dalam gambar di atas untuk buat kuku lebih halus, dan boleh hilangan kekuningan pada kuku. Biasanya pakai ni pun dah nampak beza… kuku dah nampak shining tau!

Rendam dalam air suam

Sumber gambar: bsud.blogspot.com 

Dan langkah yang terakhir, #Lunagirls hanya perlu rendam dalam air suam selama 4-5 minit, untuk lembutkan bahagian kuku dan kulit, lepas tu keringkan dengan tisu atau tuala bersih dan tadaa! Dah siap!

Senangkan #Lunagirls? Lepas ni dah tak perlu keluar duit untuk pergi buat dekat kedai, korang buat sendiri je… nak lagi fun do it with your squad! Seronoknya! Boleh jadi aktiviti wajib satu geng! Hihi! Nanti kalau korang dah try buat jangan lupa share and tag @Lunariamy okay girls?

via GIPHY

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

#Lunagirls Nak Muka Natural Beauty? Cuba Tips Ini!

5 Cara Jadi Kawan Yang Terbaik!