in , ,

Maigadd! Kantoi Pula Tengah Stalk!

Sumber gambar: Grazia Daily

OMG! Dah la tengah stalk ‘musuh’ dekat IG lepas tu tiba-tiba ter-like pula gambar tu!!! Gambar lama pula tu! Ehekkkk, KANTOI busuk dah sis……. 

Sumber gambar: https://bit.ly/2TJBQKK

Haaa! Pernah alami situasi macam ni tak girls? Bukan setakat kantoi stalk ‘musuh’ tapi kantoi stalk crush sekali.. Haha! Macam mana nak jadi Private Investigator kalau stalk IG pun dah kantoi? Hehe! Jom LUNARIA ajar sikit tricks untuk tak kantoi stalk social media orang lain..

GET READY EMOSI

via GIPHY

Just imagine tengah stalk crush, sekali ada gambar dia dengan girlfriend… Tenang sis jangan emosi sampai hempas phone dekat dinding! #Drama Dah nama pun crush, mestilah bukan gambar kita dalam posting social media dia! Haha! Kalau takut emosi terganggu masa stalk tu, korang scroll and stop dekat gambar dia sorang-sorang je.. haa tataplah lama mana pun! Hewhew!

JANGAN TINGGALKAN JEJAK

Sumber gambar: Goobjoog Business

Pastikan segala tweet or gambar lama orang yang kita stalk tu, korang tak LIKE, RETWEET or KOMEN! Buat kerja kena clean tau girls.. jadi korang kena tahan diri untuk buat semua tu! Handsome macam mana pun crush dalam gambar tu, JANGAN LIKE! But if tertekan mana-mana content diorang tu, korang just boleh berdoa supaya tuan empunya account tak perasan benda tu! Haha!

NO ‘CURHART’

via GIPHY

Dah habis stalk lepas tu korang sendiri sakit hati? Ooopssss, jangan update apa-apa status dekat social media korang okay? Sebab takut nanti orang tu syak yang korang baru lepas stalk dia.. Even mengadu dekat BFF sendiri pun DILARANG sebab takut nanti BFF korang terbocor rahsia pula..

JANGAN OVER SIS

Sumber gambar: poshcouturerentals.com

Nak stalk sekali dua tu boleh je girls, takde hal. Tapi jangan la sampai setiap masa nak tengok social media orang tu sampai on notification.. Tu dah melebihi batas dan macam dah sampai tahap obses pula! Aiyoo.. mungkin korang boleh stalk someone tu seminggu dua kali je ke.. bila rasa ‘rindu’ baru laa stalk okay #Lunagirls?

via GIPHY

LUNARIA tahu ada yang selalu stalk orang lain kan? Siap sanggup buat fake account sebab nak follow dia! Hehe! Ikutlah nak stalk sesiapa pun, tapi korang kena make sure waktu nak stalk tu tak kantoi sebab takut nanti korang yang rasa malu. Meh kongsi dengan LUNARIA korang selalu stalk siapa tau? Hehe!

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Banyak Baju Lama Nak Buang? Jom DIY Jadi Baru!

Haip! Jangan Sensitif Sangat Please!