in , ,

Macam Mana Nak Hilangkan Bau Ni!

Sumber gambar: tenor.com

As we grow older, ia adalah sangat normal mempunyai body odor. #Lunagirls jangan risau, ada banyak sebab kenapa badan berbau tau! Antaranya disebabkan bersukan, hormon badan dan mungkin juga kebersihan pakaian kita. Harini, LUNARIA akan kongsi cara-cara nak overcome body odor! 

via GIPHY

JAGA KEBERSIHAN DIRI!

#Lunagirls boleh start dengan mandi 3 kali sehari dan gunakan sponge badan untuk scrub bahagian-bahagian badan terlipat..contohnya bahagian ketiak, private part dan juga bahagian tengkuk. Oh, make sure guna sabun yang sesuai untuk kulit korang okay? Itu pun penting juga!

via GIPHY

PAKAI SABUN ANTI BACTERIAL!

Kalau #Lunagirls masih mencari sabun yang nak digunakan, korang boleh cuba guna sabun jenis anti-bacteria. Sabun anti bacterial akan bantu buang kuman-kuman yang telah menyebabkan body odor. Jangan risau kalau korang tak suka bau ubat, sebab ada banyak jenama sabun yang keluarkan pelbagai jenis flavor menarik yang #Lunagirls boleh try!

via GIPHY

KERINGKAN BADAN DULU PLEASE! 

Selepas mandi, #Lunagirls kenalah lap badan dengan kering dan betul okay? Focus di bahagian yang kerap berpeluh dan lap properly! Dan yang penting, make sure korang sidai towel selepas guna tau! Dan pakaian yang bersih dan kering akan mengurangkan bau badan..Chupp! Jangan lupa tukar stokin okay girls!

via GIPHY

ANTIPERSPIRANT? APA TU?

It’s like deodorant tapi bahan kandungan dalam antiperspirant lebih fokus untuk hilangkan bau badan terutamanya di bahagian ketiak. So selepas mandi, #Lunagirls jangan lupa spray antiperspirant okay? Nanti nak beli, korang cari je perkataanantiperspirant“. Give it a try!

via GIPHY

JAGA PEMAKANAN

Walaupun nampak remeh tapi penjagaan permakanan juga penting! Kalau #Lunagirls kuat berpeluh, elakkan makan makanan yang pedas dan berbau! Korang kena banyak makan makanan yang fresh seperti sayuran dan buah-buahan okay?

via GIPHY

Don’t ever feel insecure about having body odor okay? Ada pelbagai cara untuk atasi masalah ini okay? Just be you, #Lunagirls! Ingat ya the key is to be consistent dan jangan takut untuk cuba luar comfort zone tau!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Sekolah Korang Nampak Cool Kalau Ada…

Online Game Untuk Girls? Yay!