in ,

#Lunagirls Stress? We Got You!

Sumber gambar: www.tes.com

Hai #Lunagirls! Macam mana korang hari ni? Lagi-lagi yang bakal menduduki SPM minggu depan.. okay tak? LUNARIA tahu ada yang stress dengan pressure nak ambil mood exam kan? Jangan risau girls, you can handle it! Jom LUNARIA kongsikan tips mudah untuk kurangkan rasa stress sebelum exam!

MENANGIS

via GIPHY

 Satu cara yang mudah adalah dengan menangis! Yup menangis! Kalau #Lunagirls terasa berat dan penat memendam tekanan belajar, it’s okay to cry! Dengan menangis, ia dapat meringankan sedikit rasa tekanan tu tau! Jadi #Lunagirls menangislah dan jangan pendam, tenangkan hati okay?

INGAT ORANG TERSAYANG

via GIPHY

Kalau korang terasa nak give up sebab mood study tak sampai lagi, apa kata korang ingat pada kedua ibu bapa! Mereka mesti nak yang terbaik untuk anaknya dan nak anaknya berjaya kan? So cara ni akan naikkan semangat #Lunagirls untuk dapatkan result SPM yang cemerlang okay?

BERDOA

via GIPHY

Kita selalu dengar mak ayah pesan, nak buat apa pun berdoa pada Allah SWT.  Jadi kalau #Lunagirls terasa down dan nak naikkan semnangat balik, apa kata ambil sedikit masa untuk berdoa meminta petunjuk dariNya supaya dipermudahkan segala urusan okay?

AMBIL ANGIN

via GIPHY

Ini adalah salah satu good therapy tau! Kadang kita tengah stress, tepu duduk dalam bilik mengadap buku tapi still tak dapat fokus, take a break dan ambil angin kejap okay! #Lunagirls boleh keluar berjalan-jalan dalam rumah atau dekat taman area rumah pun dah cukup!

DENGAR LAGU

via GIPHY

Ha! Tenang tau kalau dengar lagu! #Lunagirls dengar lagu-lagu yang mendayu-dayu mesti layan! Lagu yang berentak slow seperti lagu lullaby akan membantu kita rasa lebih tenang tau.. kalau korang rasa down boleh cuba tips ni okay girls?

Stress masa belajar memang tak boleh dielakkan..but it’s okay! LUNARIA tahu you girls can handle it! Tak apa, bersusah-susah dahulu, bersenang kemudian! Keep your chin up, kuatkan semangat belajar untuk masa depan yang baik okay #Lunagirls! Remember to stay positive and love yourself!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments