in ,

#Lunagirls Pengguna Android? Elakkan Apps Ini!

Sumber Gambar: https://www.youtube.com

Selamat Tengah Hari #Lunagirls! Korang lunch apa harini? Hehe! Sebelum ini LUNARIA pernah share tentang kebaikan aplikasi Android.. Tapi harini LUNARIA nak kongsikan beberapa aplikasi Android yang bahaya kalau korang download! Ini antara apps yang boleh membawa virus atau kecurian data peribadi!

APPS CUACA

via GIPHY

Cuaca tak menentu sekarang buatkan ramai yang download aplikasi cuaca untuk tahu update ramalan cuaca terkini. Namun, untuk pengetahuan #Lunagirls aplikasi ni banyak virus tau! Aplikasi ini boleh kumpul dan transfer maklumat dari phone korang kepada hacker!

APPS PEMBERSIH

via GIPHY

Kononnya aplikasi ni dapat bersihkan data dalam phone dan membuat storage jadi lebih ringan tapi zaman modern ni semua smart phone telah disediakan system pembersihan data sendiri! Korang nak tahu aplikasi ni boleh buat bateri korang cepat habis tau, dan system phone korang akan menjadi lambat!

APPS ANTIVIRUS

via GIPHY

Biasanya pengguna Android akan mengalami masalah dengan warning seperti “Virus has been detected” dan lepas dapat tu mesti kita nervous terus pergi Play Store cari aplikasi antivirus! #Lunagirls jangan sesekali tertipu ya sebab dengan cara tu hacker boleh dapat data peribadi korang secara free je!

APPS TAMBAH RAM

via GIPHY

Sebenarnya aplikasi ini tidak boleh tambahkan ram phone! Ram adalah benda yang memang tidak boleh di tambah suka hati.. sebab ia telah di install directly into your phone! Bila korang download aplikasi ini, ia akan buatkan phone korang lembap, makan bateri yang banyak dan virus akan bertambah!

Kalau #Lunagirls, ada install antara aplikasi seperti yang LUNARIA senaraikan tadi, better #Lunagirls delete now sebelum benda lagi teruk berlaku! Bukan senang nak dapat phone baru! Hihi!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Yeke Anak Bongsu Ni Manja?

Alamak..Apa Nak Buat Kalau Parents Selalu Gaduh?