in ,

Lipstick Comot? Say No More! 💄 💋

Sumber gambar: https://www.glamour.com/story/kids-makeup-allergic-reactions-asbestos

Cantik juga lipstick warna gelap ni kan! Tapi kalau pakai lipstick warna gelap mesti jadi comot la, kena dekat gigi lagi.. hmmm..

Agak malu kalau ada orang nampak lipstick kita comot! Lagi-lagi bila dah confident tersengih sebab pakai lipstick cantik, sekali ada kesan lipstick dekat gigi la pula! Jatuh saham sis tau.. huhu! But it’s okay, Ainaa dah siapkan cara yang boleh korang buat untuk elakkan lebihan lipstick melekat dekat gigi…

PAKAI LIP LINER

Sumber gambar: https://www.nablacosmetics.com/en/110-lip-liner

Bila pakai lip liner, lipstick akan jadi lebih kemas dan cantik. At least bila dah pakai lip liner, lipstick korang tak akan jadi comot sebab line tu dah dijadikan sebagai garis panduan. Bibir pun nampak lagi cantik dan munggil! Uuu.. boleh jadi ala-ala Instafamous!

GUNA JARI TELUNJUK

Sumber gambar: http://scene.sg/beauty/lipstick-hacks-to-get-the-perfect-pout/

Untuk elakkan lipstick tu melekat dekat gigi, korang boleh gunakan jari telunjuk untuk bersihkan sisa-sisa lipstick. Masukkan jari telunjuk ke dalam mulut dan terus tarik dalam masa 3 saat. Semua sisa lipstick yang ada dekat area dalam bibir akan melekat dekat jari korang. No more lipstick melekat dekat gigi lagi!

BEDAK BABY

Sumber gambar: https://blog.luulla.com/7-life-changing-matte-lipstick-hacks/

Nak pakai lipstick lipmate tapi tak ada? It’s okay, guna je lipstick yang korang biasa pakai tu then taburkan sikit bedak baby dekat atasnya.. Cara tu akan hilangkan sikit kilauan dekat bibir dan jadikan lipstick kepada matte. At the same time, lipstick pun takkan melekat dekat gigi dan comot di bibir tau!

TISU

Sumber gambar: https://www.kaodim.com/blog/tips-need-know-pull-off-dark-lipstick/

Leceh juga bila pakai lipstick gloss ni, lama betul nak tunggu kering. Tapi kalau lepas pakai tu korang terus kemam sikit dengan tisu, automatic lipstick tu akan jadi cepat kering. Tak ada la melekat sana sini sebab lama sangat nak kering oksy #Lunagirls?

Senang je kan cara ni girls? Tak ada la sampai kena lap semua lipstick dan pakai semula lepas tu. Membazir lipstick je nanti. Ikut cara ni kan simple dan menjimatkan!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Nak Mengurat Pun Kena Ada Cara 😍

Malas Punca Kulit Kering!