in ,

Esok Sekolah!! Malasnya Nak Bangun Pagi…

Sumber gambar: Unsplash.com

via GIPHY

Wah wah wahh… Syoknya lama cuti sekolah! Sampai rasa liat sangat nak bangun pagi kan? Hehe! Tahun baru ni kena la extra rajin berbanding daripada tahun lepas kan.. That’s why hari ni LUNARIA nak share sikit tips untuk korang bangun dengan mudah waktu nak ke sekolah nanti!

OFF PHONE AWAL

via GIPHY

Before this every time nak tidur mesti asyik scroll social media kan. Haaaa sekarang dah sampai masanya untuk korang stop semua aktiviti ‘wajib’ tu sebab radiation dekat phone memang bahaya untuk otak, lagi-lagi waktu tidur. At least off phone or letak dekat atas meja study.

PERSEKITARAN

via GIPHY

Kalau nak tidur mesti kita nak berada dalam keadaan tenang kan, so elakkan tidur dalam keadaan bising macam bunyi radio, TV atau apa saja. Nak lagi tenang, korang boleh la beli lilin pewangi sebab ia akan buat tidur dengan lena! Kalau dah terbiasa dengar lagu sebelum tidur, korang boleh layan jiwa dekat Playlist Hot X yang dah tersedia untuk korang!

SUHU BILIK

via GIPHY

Tak best kan bila tidur dalam panas atau terlampau sejuk… Dekat sini korang kena bijak main dengan suhu bilik, kalau ada aircond make sure antara 18-20 degree celsius. Tapi kalau pakai kipas, biasanya memang kita akan pasang sampai maksimum kan sebab tidur dalam keadaan sejuk sejuk panas pun selesa kan. Hehe!

JANGAN WORKOUT

via GIPHY

Nak workout pun berpada la juga ya girls, jangan pula before tidur korang workout pula sebab at that time, Adrenalin dalam badan still tinggi dan otot korang pun akan aktif. Kata orang kalau dah workput mesti penat, tapi ia hanya valid kalau korang exercise atau workout 2-4 jam sebelum waktu tidur.

POSITION TIDUR

via GIPHY

Position tidur ni yang paling penting sebab kalau position tak best, tidur pun tak lena kan. Hehe! Cari bantal yang empuk dan selimut yang selesa supaya tidur korang jadi lagi best! Kata orang lagi banyak bantal lagi syok tidurnya…

Apa pun LUNARIA harap yang semua #Lunagirls boleh bangun awal after cuti sekolah ni. Hehe! Goodluck pada korang yang akan mulakan atau pun dah mulakan sesi persekolahan baru. Belajar rajin-rajin tau!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Bakal Masuk Asrama? Nak Pack Apa Ni!

Bawa Bekal Pergi Sekolah Bukan Kedekut, Tapi Jimat!