in ,

Lepas 23 Tahun, Tamagotchi Go Buat Kemunculan Baru!

Sumber gambar: https://mobilesyrup.com/2019/05/13/tamagotchi-on-coming-back/

Lepas 23 tahun tunggu kemunculan semula game legend Tamagotchi.. Kini ia diperbaharui dan dikenali sebagai Tamagotchi Go ..

Siapa yang tak kenal dengan ‘Planet Tama’ ? Ada ke girls yang pernah main game ni? Kalau #Lunagirls nak tau, Tamagotchi ni ialah permainan favorite ramai sejak ia mula diperkenalkan oleh seorang pengusaha Jepun iaitu Akihiro Yokoi dan Aki Maita pada sekitar tahun 1996 dulu. Since ramai sangat minat game Tamagotchi ni, belambak la game seakan-akan Tamagochi yang boleh korang main dalam phone, tablet atau laptop.

Sumber gambar: https://www.engadget.com/2019/05/13/tamagotchi-on-virtual-pet-hands-on/

Even game ni dah di upgrade, tapi tiga butang utama Tamagotchi masih dikekalkan. Yang lebih menarik, bila kita dapat jumpa Tamagotchi pemain lain tau. Bukan tu je, kita pun boleh bagi hadiah pada semua Tamagotchi tu. Jangan terkejut kalau Tamagotchi korang boleh kahwin dan ada baby.. Korang kena jaga baby tu sampai besar tau…

Kita juga dapat berhubung dengan pemain lain serata dunia but for kids mereka hanya dibenarkan berhubung dengan pemain yang dikenali sahaja. Selain tu, ada juga hotel yang direka khas untuk keselesaan Tamagotchi ni berehat.

Sumber gambar: https://gamersantai.com/tamagotchi-kembali-kini-dalam-warna/

Matawang yang diorang gunakan ialah Gotchi points. Apa yang korang perlu buat untuk dapatkan Gotchi point ni ialah make sure semua kelengkapan Tamagotchi tu cukup. Tamagotchi On ni akan mula dijual pada 28 Julai dengan harga USD$59.99 iaitu RM250. Ehemm! Sanggup tak nak beli Tamagotchi ni untuk merasai pengalaman main game zaman parents kita? Hihi…

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Emosi Sana! Emosi Sini! Emo Sangat Awak Ni..

Spotify Dah Update Siap Ada ‘Story’!