in ,

Kulit Kering? Jom Try Produk Korean Skincare!

Sumber Gambar: https://rejuvage.com

via GIPHY

Eh! Korea ini betul-betul buat duit sekarang, bukan je mempunyai Oppa dan Unnie yang comel tapi skin care pun meletup! Ada sumber mengatakan product Korea lebih baik dari International, betul ke #Lunagirls? Jadi Ummi nak bongkar lah rahsia kenapa product Korea menjadi pilihan ramai.

PACKAGING COMEL

Sumber Gambar: https://www.bbc.com

Eh eh! Bijak tau pemasaran negara Kimchi ini sebab semua produk nya mempunyai packaging yang comel-comel. Sebab itu, kalau korang perasan produk K-beauty ini akan menggunakan warna terang ataupun nude color, font dan gambar yang comel. Memang kalau dari jauh nampak, terus jatuh hati dan beli walaupun kadang-kadang kita tak perlu pun tapi sebab comel, terus beli. Hehe

MELEMBAPKAN

via GIPHY

Kalau korang perasan K-beauty memang sangat menitik beratkan kelembapan kulit. Jadi mana-mana produk Korea mesti pentingkan formula pelembap, sebab kalau kulit korang highly moisturized, muka akan nampak glowing dan senang menyerap semua produk. Bagi yang ada kulit kering tu girls, cubalah guna K-beauty punya produk mesti akan gebu macam Unnie.

SEMULAJADI

Sumber Gambar: https://www.tokopedia.com

Paling famous produk K-beauty adalah mask dari lava Jeju Island. Ha! Dari situ korang tahu yang produk Korea original berasal dari bahan semulajadi. Bukan itu je, banyak juga brand terkenal yang berasal dari Korea seperti Innisfree, The Face Shop dan banyak lagi yang sangat organic.

FORMULA PRODUK

via GIPHY

Bukan setakat pelembap dan mask je yang onz, tapi kebanyakan serum dan pencuci muka dari Korea memang diformulakan dengan bahan yang bertekstur ringan. So kurangkan rasa macam tebal atau berminyak lepas dah sapu produk tu kat muka.

Wah! Sesungguhnya K-beauty memang takkan mengecewakan korang. Patutlah produk Korea boleh fight dengan produk antarabangsa. Kalau korang, lebih suka produk tempatan, Asia atau International? Tapi make sure test dulu kat kulit korang takut tau sesuai dengan sesetengah produk.

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Lambatnya Bateri Phone Nak Penuh!

Bulu Sini, Bulu Sana, Bulu Di Mana-Mana!