in ,

Nak Tiru Rambut Unnie Mana Ni?

Sumber gambar: www.vanitee.com

Ewah! Semua nak cantik ala-ala K-Idol sekarang ini, kemain #Lunagirls ya. Selain fashion, apa lagi yang korang suka pasal K-Idol ini, style rambut korang suka tak? Ha! Bagi yang baru nak cuba style rambut ala K-Idol ini, Ummi ada senarai style rambut yang korang boleh cuba tau. Mesti korang akan kelihatan “Wau! Fantastic baby… bang” hihi.

SHORT WITH BANGS

Sumber Gambar: https://flipboard.com/

Style paling manja K-Idol, selalunya ada bangs. Ala! Bangs ini rambut yang dekat depan itu. Eii! so cute, geram Ummi.. Kalau korang nak gaya comel macam dorang, why not try this style. Untuk lebih cute, korang boleh cuba potong rambut pendek paras bahu. Mesti #Lunagirls nampak comel dan manis..

SHORT WAVY

via GIPHY

Kalau korang bosan gaya comel, apa kata cuba rambut pendek paras bahu dengan wavy curl. Fuh! Korang akan nampak matang gila, tapi at the same time akan nampak berani dan confidence. Ala! Sekali sekala tukar gaya, barulah nampak stylish.

WAVY CURL

Sumber Gambar: http://mcsara.com

Kalau korang perasan, jarang K-Idol ini gayakan rambut panjang dan lurus. Biasanya dorang mesti akan curl rambut dorang sebab gaya macam ini nampak lebih feminim. Jadi sangat sesuailah kalau girls nak keluar outing dengan pakai dress ala korea.

KOREAN BUN

Sumber Gambar: http://beautifymeeh.blogspot.com

Eii! Comelnya tengok K-Idol yang buat Korean bun ini. Walaupun messy, tapi comel. Bila Ummi try jadi macam hantu, haha. Ala! Chill girls, macam mana pun korang buat tetap comel. Gaya rambut macam ni juga tak panas, so boleh buat outdoor activity, dengan family dan kawan korang!

PIXIE CUT

via GIPHY

Eh! Sekarang ramai betul yang buat pixie cut ini, walaupun nampak macam boyish tapi bila girls yang buat tetap comel haha. Kalau artis kat Malaysia, korang boleh tengok Jannah Nick, kalau artis Korea pula macam Suga BTS. Wuu! Comelnya, tak boleh nak tengok lama-lama, boleh cair haha.

Mana pilihan #Lunagirls? Kalau nak different sikit, pilihlah pixie cut. Jadi bolehlah geng dengan Suga oppa hihi. Tapi bila nak potong itu pun kena tengok kesesuaian bentuk muka kita tau, takut bila dah potong menyesal pula haha.

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Terima Banyak Tuduhan, Seungri Tinggalkan BIGBANG?

#LoveYourself Dan Belikan Hadiah Untuk Diri Sendiri!