in ,

Kita Rindu Awak, Best Friend!

Sumber gambar: www.pinterest.com

#Lunagirls pernah gaduh dengan best friend tak? Personally, LUNARIA rasa friendship break-up lagi sakit daripada couple break-up! *sobsob* Dan kalau bergaduh mesti korang rindu kenangan pahit manis bersama kan? So tak mau gaduh lagi, harini Lunaria share tips untuk baiki relationship with best friend!

via GIPHY

EGO? BUANG PLEASE! 

Yes, LUNARIA tahu susah nak jadi the first one untuk minta maaf. Tapi, mana lagi penting? Best friend korang atau ego? Tak salah nak mintak maaf or mengaku salah dulu sebab ia menunjukkan kematangan seseorang dan membuktikan manusia tu tak sempurna. Nanti best friend mesti rasa terharu sebab korang value friendship over anything! Aww!

 

via GIPHY

BAWA BERBINCANG

 #Lunagirls boleh borak dengan best friend dan dengarlah isi hati masing-masing terlebih dahulu.. Tak apa, korang dengar je dan terima luahan isi hati best friend with open heart okay girlies? From here, lebih senang nak selesaikan conflict antara korang dan akan rasa lebih lega bila dah luahkan apa yang tersimpan dalam hati selama ni..

via GIPHY

SABAR & BE POSITIVE!

Sesetengah orang memang marahnya lama, jadi apa yang #Lunagirls boleh buat adalah bersabar. Mungkin kawan korang memerlukan lebih masa untuk berfikir ataupun memerlukan some time alone. LUNARIA pasti, sooner or later, mesti best friend akan okay! *hugss*

Ada banyak lagi cara untuk #Lunagirls baik balik dengan best friend korang! Yang penting, bila dah baik, try to move on and be better for each other okay girls? Jangan gaduh lagi tau…LUNARIA sayang korang!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Oh No, SPM Dah Nak Dekat!

Alamak! Cikgu Cakap Apa Eh Tadi?!