in

Khasiat Sebenar MILO® Yang Mungkin Korang Tak Tahu

Sumber gambar: lunaria.com.my

Korang rasa bahan apa yang terkandung dalam secawan air MILO® yang kita gemar minum waktu pagi, petang atau malam? Daripada mana sebenarnya rasa keenakan MILO®? Rasa coklat pula datang dari mana? Untuk pengetahuan korang, MILO® mengandungi ramuan khasiat yang mampu buat kita kekal bertenaga. At the same time ia akan memberi khasiat vitamin dan juga mineral yang membuatkan kita kekal aktif.

Sumber gambar: Instagram Lunariamy

Ehem, cakap pasal MILO®, korang dah tengok video special LunaSquad rap battle breakfast bersama minuman MILO®? Kali ini, LunaSquad rap lagi! Rap mengenai khasiat dan kebaikan MILO® yang mungkin ramai masih tak tahu. Korang kena dengar rap kami kali ini sebab this is our favorite rap to date… Mungkin lepas ini kami akan jadi rappers saing-saing MK K-Clique!

 

View this post on Instagram

 

Breakfast apa yang korang paling suka kalau padan dengan MILO? . #rapbattles #lunagirls #lunaria

A post shared by Lunaria (@lunariamy) on

VITAMIN DAN MINERAL

Sumber gambar: Instagram Lunariamy

Siapa suka minum atau bawa air MILO® ke sekolah, korang boleh geng dengan Faya. Faya cakap dia bawa MILO® ke sekolah ialah kerana kebaikan vitamin serta mineral yang terkandung dalam air minuman MILO®. Bukan itu sahaja, MILO® juga mengandungi Active-GO® yang menggabungkan PROTOMALT®  yang mana di dalamnya ada pelbagai jenis vitamin dan mineral. Sebab itulah korang boleh minum air MILO® ke mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa.

SUSU

Sumber gambar: Instagram Lunariamy

Ada antara korang yang tak minum susu? Kalau ada, korang boleh geng dengan Ainaa yang tak suka minum air susu! Jadi kita boleh minum MILO®. Sebenarnya minuman MILO®  sendiri sudah ada susu yang yang merupakan sumber protein dan kalsium untuk tulang badan kita. Seperti yang kita tahu, susu bagus untuk kuatkan tulang dan gigi kita. Sebab itulah kita harus minum susu atau minuman bersusu. Bila gigi dan tulang kuat, barulah otot pun jadi sihat.

BARLI MALT

Sumber gambar: Instagram Lunariamy

Barli malt ialah ekstrak malt yang terdapat pada barli untuk memberikan tenaga kepada kita. Untuk pengetahuan korang, barli ialah bijirin yang pertama di tanam atas muka bumi. Barli antara yang terawal bersama dengan beras, gandum dan juga jagung. Untuk korang yang mempunyai jadual harian yang padat, minuman MILO® adalah pilihan terbaik sebab ia mengandungi barli malt yang akan membantu kita kekal bertenaga. Selepas ini, kita boleh minum MILO® sebelum mulakan hari!

KOKO

Korang tahu tak sebenarnya rasa coklat itu datang daripada buah koko. Pernah tengok buah koko tak? Proses nak dapatkan coklat pun bukan mudah tau. Rasa koko yang terkandung dalam air MILO® boleh dikatakan antara rasa yang unik sebab ia menggabungkan coklat bersama dengan barli mart dan banyak lagi. Sebab itu Ainaa cakap dalam rap ini yang air MILO® takkan ada rasa yang kelat sebab semuanya original and fresh!

Bila semua khasiat ini digabungkan, maka terhasilah minuman MILO® yang kita minum selalu. Apa yang penting ialah MILO® tetap di hati ku! Cewahh..

Rap Time Rehat Paling Lit

Luna Squad is back with another RAP song! Kali ini back in school uniform sebab form 5 & 6 dah back to school.

Posted by Lunaria on Wednesday, July 1, 2020

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kawan Alami Depresi, Ini Cara Kita Boleh Bantu

Filem Sekuel Train To Busan Peninsula Bakal Keluar Julai Ini?