in ,

Bahayanya Kesan Radiasi Telefon Bimbit!

Sumber Gambar: www.livestrong.com

Hola girls! Korang suka tidur letak handphone bawah bantal atau sebelah bantal? Haa.. LUNARIA tahu mesti ramai yang ada habit ni! Ops! Sebenarnya ia akan memberi kesan radiasi yang negatif kepada kita tau! So lepas baca apa yang LUNARIA share ni.. please jangan buat lagi tau girls..

HILANG KONSENTRASI

via GIPHY

Kalau #Lunagirls nak tahu, handphone akan menghasilkan radiasi elektromagnetik yang boleh menganggu kualiti tidur! Oh no! Walaupun cukup tidur 8 jam, tapi sebab radiasi tu akan buat #Lunagirls rasa penat dan letih selepas bangun dari tidur!

GANGGUAN SEL OTAK

via GIPHY

Mengikut World Health Organization (WHO), radiasi phone boleh menganggu saraf manusia sehingga boleh menyebabkan kanser atau ketumbuhan di kepala.

GANGUAN JANTUNG

via GIPHY

Radiasi itu juga boleh mengakibatkan risiko penyakit jantung tau #Lunagirls! Lagi-lagi bila kita tengah nyenyak tidur, tiba-tiba phone berdering sebelah telinga.. mau tak terkejut!

PENYAKIT ALZHEIMER

via GIPHY

 Penyakit Alzheimer dalam bahasa umumnya adalah lupa ingatan ataupun nyanyuk.. Dan kebiasaannya akan terjadi kepada golongan yang berusia tetapi sekarang tidak lagi! Kesan radiasi daripada penggunaan phone pun boleh menjadi salah satu punca juga tau..

BERLAKU KEBAKARAN

via GIPHY

Benda paling takut terjadi apabila handphone meletup! Sekarang ni jumlah kes telefon meletup semakin meningkat.. Dan sangat penting untuk#Lunagirls mengambil langkah keselamatan sebelum terjadi! Korang elakkan untuk caj telefon bimbit semalam waktu tidur okay..

LUNARIA bukan nak menakutkan #Lunagirls tau, tapi perkara ini sangat penting untuk kita tahu! Jadi ambillah langkah berjaga-jaga.. kalau boleh letaklah telefon bimbit korang di atas meja belajar ataupun di side table katil.. Phone hilang boleh beli yang baru, tapi kalau nyawa tiada galang ganti.

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Ehh, Tak Boleh Minum Susu Lepas Makan Ubat?

Muka Kusam? Jom Scrub Muka!