in ,

4 Tools Bantu Cuci Muka Lebih Bersih!

Sumber gambar: activebeautiful.com

via GIPHY

Olla #Lunagirls! Selalu korang cuci muka pakai apa? Tangan? Oh no! Pastikan tangan bersih sebelum menyentuh muka okay! Korang tahu tak actually kalau kita guna tangan, muka kita tak bersih sepenuhnya?  Jom usha sikit cara dan tools yang boleh guna untuk pastikan muka di cuci dengan lebih bersih!

KONJAC SPONGE

Sumebr gambar: Cult Beauty

Konjac ni nama kentang dari Jepun! Dan kentang merupakan salah satu beauty secret untuk orang dekat sana.. Span konjac ni berfungsi untuk tanggalkan sel kulit mati dan bantu untuk cuci muka lebih bersih! Part paling best, harga dia pun murah je girls kalau korang nak beli! Hehe!

FACIAL PURIFYING BRUSH KIT

Sumber gambar: ebay

Facial brush jenis yang ni membolehkan #Lunagirls tukar permukaan depan ikut keselesaan korang! Jenis ni banyak je jual di pasaran dan ada banyak jenama untuk korang pilih! Tapi ingat to be extra careful kalau pakai alat ni sebab ia menggunakan bateri..

FACIAL CLEASING BRUSH

Sumber gambar:Skincare by Alana

Kalau #Lunagirls lebih suka cara manual iaitu ‘sental’ muka, korang try yang ini! Hehe! But still kena gosok muka slowly sebab nanti sakit pula muka korang.. Haha! Untuk brush ni korang kena make sure pilih berus yang lembut tau..

SKIN CLEANSING SYSTEM

Sumber gambar:

This brush di perbuat daripada silikon yang tak keras dan kesannya akan bersihkan kotoran dekat muka kita dengan mudah! Simple je.. #Lunagirls guna selama 30 saat ke 1 minit! Dan kalau bateri dah habis, korang boleh caj tau..

via GIPHY

All this tools maybe tak sesuai untuk semua jenis kulit.. #Lunagirls kena cuba try test dulu yang mana paling sesuai untuk kulit korang! Penggunaan tools tadi akan bantu korang cuci muka dengan lebih mendalam! At the same time, kulit muka kita pun akan bertambah halus dan lembut! Yay!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Aliran Sains? Sastera? Mana Yang Terbaik?

Jerawat Tumbuh Macam Cendawan!