in ,

Kenapa Dress Princess Asyik Warna Biru?

Sumber gambar: http://www.nerdism.com

via GIPHY

Siapa antara #Lunagirls suka warna biru? Hihi! Did you girls perasan yang kebanyakkan Princess dalam The Walt Disney Company mesti pakai dress warna biru… Ha, nak tahu tak the main reason kenapa mereka pilih biru as main color? Jom kita check out..

FYI girls, setiap penggemar Disney ada pendapat dan pilihan princess mereka tersendiri. Tapi most of them setuju yang warna biru disebalik dress Disney Princess ada maksudnya yang tertentu!

via GIPHY

Biru melambangkan ketenangan dan biru juga sebenarnya menandakan kekuatan yang ada dalam diri setiap Disney Princesses! Bukan tu je girls,ia juga menunjukkan sifat independent dalam diri tau!

Kalau #Lunagirls perasan, semua Disney Princesses ada kisah mereka yang sendiri! Contohnya mereka teraniaya atau terpaksa hidup bersendirian dan selesaikan cabaran hidup sendiri.. So dengan warna biru dekat dress mereka tu akan beri maksud bagaimana mereka menempuh challenge tersebut!

via GIPHY

#Lunagirls perasan tak scene Cinderella nak pergi majlis tari-menari, her pink dress dah kena koyak dengan mak tirinya! Lepas tu, ada fairy yang baik hati hadiahkan dia dress warna biru yang sangat cantik.. Warna biru tu melambangkan penguat semangat untuk Cinderella terus ke majlis menari and met her Prince Charming! Aww…

via GIPHY

Selepas ni #Lunagirls boleh la share fun facts dekat kawan-kawan dan adik beradik yang minat tengok filem Disney! Korang jangan lupa share dan komen dekat bawah princess yang mana favorite korang okay girls..

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

5 Sebab #Lunagirls Kena Pakai Losyen!

Yeke Anak Bongsu Ni Manja?