in , ,

Kenapa Ada Game Free, Premium Dan Freemium?

Sumber Gambar: https://gigazine.ne

Hai #Lunagirls, bagi korang yang selalu main game mesti dah biasa dengar term game free, freemium and premium. Girls yang lain tahu tak apa ini? Kalau masih baru dan tertanya-tanya, tak apa sebab Ummi akan terangkan satu-satu dekat korang ya. Jadi lepas ini, kalau tengah main game nampak perkataan ini bolehlah decide nak download yang mana.

FREE GAME

via GIPHY

Biasanya term ni untuk game yang betul-betul percuma. Korang tak akan dikenakan bayaran kalau download atau beli accessories and equipment game, kiranya free access to all. Lagipun Ummi tahu, korang memang suka benda free! Hihi. Plus, game jenis ni tak ada iklan, so korang tak lah sakit hati bila main je iklan muncul..

GAME PREMIUM

Sumber Gambar: https://androdot.net/

Premium ini korang kena bayar dulu sebelum main tau. Lepas je korang dah bayar untuk sign in, korang akan terus dapat akses kesemua feature didalamnya. Best kan? Walaupun berbayar tapi still worth to buy.  Sebab mostly game macam ni adventure and ada karakter yang menarik #Lunagirls sanggup ke bayar untuk main game?

GAME FREEMIUM

Sumber Gambar: https://in.ign.com

Freemium ni gabungan dari kata free and premium. Contoh game yang Ummi bagi Mobile Legend, korang boleh main ML free tapi ada sesetengah barang korang kena beli untuk lengkapkan hero itu seperti skin. Kalau korang bertuah, dapat skin tu free. Tapi yang beli itu, lagi power tau.

Ha! Sekarang dah tahukan term game ini. Jadi bila nampak perkataan ini korang tahulah yang feature game ni free ataupun tidak. Kalau boleh carilah game yang free tak perlu keluarkan duit, tapi kalau korang power dan tak kisah bayar, why not! Korang juga boleh jual balik account nanti..

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Convent Kajang Hasilkan Ramai Pelajar Cemerlang! #GoodJob

Hidup Korang Onz Dengan Adanya Ini…