in ,

Kejayaan Victoria Institution!

Image Source: www.fourfourtwo.com

via GIPHY

Hey #Lunagirls! Sebut je nama Victoria Institution (VI), mesti ramai Yang tertarik dengan kejayaan students sekolah ni kan! Tak kisah dalam acara  atau competition apa sekali pun, VI  selalu jadi sebutan. Jom check it out beberapa kejayaan terbesar yang pernah students VI kecapi!

 NAIB JUARA PANCARAGAM DUNIA 2018

Source: utusan.com.my

Kejayaan terkininya ialah Victoria Institution dinobatkan sebagai Naib Juara Pancaragam Dunia 2018 di Taipei, China! VI merupakan salah satu pasukan favorite dalam Malaysia setiap kali ada pertandingan pancaragam. Dan mereka juga berjaya bolot sebanyak tiga anugerah utama! Wow!

JUARA PANCARAGAM DUNIA 2009

via GIPHY

Pada tahun 2009, VI telah bergelar juara bagi Pertandingan Pancaragam Dunia di Modena, Itali. Dan yang menariknya, mereka bawakan lagu daripada teater muzikal Puteri Gunung Ledang yang telah digubah bersesuaian dengan rentak pancaragam berkawad! Good job guys! Sebelum ini, pasukan pancaragam VI dah pernah menang pada tahun 2003, 2005 dan 2006 tau!

JOHAN KEJOHANAN RAGBI MSSWPKL 2017

Kalau korang ‘layan’ perkembangan sukan sekolah-sekolah dekat area Lembah Klang, maybe korang akan tahu bahawa VI ni one of school yang terkenal dengan sukan ragbi sebab pasukan ragbi mereka selalu menang dalam kebanyakan games yang diadakan.

via GIPHY

Tahniah untuk pelajar sekolah Victoria Institution! Kali ini LUNARIA share kejayaan sekolah VI, dan maybe after this sekolah #Lunagirls dikongsikan!  Stay tune girls! 

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Ini Caranya Kalau Nak Jadi YouTuber!

Cara Terbaik Untuk Dapatkan Trust Parents!