in ,

Kawan Baik Makin Jauh? Jom Check Diri Sendiri

Sumber gambar: pinterest.com

via GIPHY

Hi girls! Before this kita selalu salahkan kawan-kawan bila diorang mula jauhkan diri daripada kita. But, did you girls perasan maybe ada something yang korang sendiri buat sampai diorang jadi macam tu? Let’s check diri kita sendiri, mana tahu maybe diri sendiri yang ada problem.

SELALU MALUKAN KAWAN

via GIPHY

Sometimes kita bergurau tapi tak perasan benda tu mungkin akan sakitkan hati orang lain yang dengar. Korang pernah tak dalam situation tak sengaja malukan kawan korang? Kalau sekali dua tu takde hal tapi kalau dah selalu sangat, maybe kawan-kawan korang akan jauhkan diri. Hati-hati bila berkata ya girls.

PENTINGKAN EGO

via GIPHY

Dalam konsep berkawan, ego tu kena tolak jauh-jauh. Maybe kita tak perasan sikap ego tu ada dalam diri sampai taknak mengalah dalam semua benda. Sikap macam ni pun akan buat korang kena palau tau. BetterΒ buang sikap ego dalam diri tu ya.

TERLAMPAU BERGANTUNG DENGAN ORANG LAIN

via GIPHY

Independents ialah salah satu benda yang korang kena praktikkan daripada sekarang. Jangan terlampau bergantung semua benda dekat kawan korang please. Try berdikari tanpa perlu bergantung dekat kawan sekeliling. Kadang-kadang sikap macam tu akan buat kawan-kawan tak suka dekat kita.

ANGGAP KAWAN AS MUSUH

via GIPHY

Siapa dekat sini suka sangat bersaing dengan kawan-kawan? Kalau bersaing cara sihat dalam study its’s good for you. But yang saing untuk tengok siapa yang lagi power ni yang tak bagus. As a friend kan kita kena bantu sama-sama, bukannya bersaing untuk tengok siapa lagi pandai.

SELALU FIKIR NEGATIF

via GIPHY

Girls, korang kena make sure tak fikir anything negatif pasal diri sendiri atau orang lain. Actually sikap macam tu buat kawan-kawan rasa tak selesa. That’s why all #Lunagirls kena selalu fikir positif dan jangan negatif pada apa pun perkara.

LUNARIA harap sangat all #Lunagirls tak ada sikap tak nice macam ni. Appreciate semua kawan yang kita ada, tak kisah la apa pun latar belakang mereka okay.

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments