in ,

Jom Try Simple Exercise Di Rumah!

Sumber gambar: Unsplash.com

via GIPHY

Ada tak #Lunagirls yang teringin nak pergi gym tapi malu sebab ramai lelaki atau gym jauh dari rumah? Hehe! It’s okay LUNARIA faham and we got you covered! Harini LUNARIA nak ajak korang buat workout sendiri dekat rumah tanpa keluarkan duit.. barulah jimat dan sihat! Let’s begin~~

SQUAT

via GIPHY

A few years back, senaman squat memang jadi kegilaan ramai girls untuk dapatkan their body goals. If korang ada problem peha makin ‘mengembang’, cuba buat squat! Gerakan squat ni bertujuan untuk latih otot peha, perut dan lengan.. 3 bahagian badan ni selalu jadi tempat favorite lemak! Cukup buat 30 kali sehari pun okay girls!

PUSH UP

via GIPHY

Up down, up down! Cukup sehari 30 kali korang buat sebagai rutin harian. Gerakan push up pula akan latih otot lengan, dada, bahu and perut. Kesannya perut #Lunagirls akan kempis, lengan akan mengecil jika buat selalu!

STEP UP

via GIPHY

Rumah korang ada tangga? Boleh la guna as your platform untuk workout! Simple je girls.. kalau dekat rumah tak ada tangga, guna kerusi pun boleh! Gerakan ni sangat berguna untuk bakar lemak dalam badan dan korang boleh amalkan sekurang-kurangnya 50 kali sehari.

JUMPING JACK

via GIPHY

Sama je caranya macam lompat katak, korang just buka kaki dan tepuk tangan ke atas. Amalkan at least 20 kali sehari untuk bakar kalori dalam badan korang! Rasa macam aktiviti dekat sekolah waktu kelas PJK je kan.. Hehe!

via GIPHY

Siapa kata nak susah nak kekalkan badan fit? LUNARIA dan sediakan senarai simple exercise rutin yang korang boleh buat di rumah! Plus #Lunagirls tak payah keluar duit pun… Cukup guna barang dekat rumah je! So lepas ni dah tak ada alasan malu sebab boleh ajak family workout sekali dekat rumah. Hehe~

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Apps Menang Duit? Yay!

4 Aplikasi Untuk Jimat Data Internet!