in ,

Pinkish Lips? Oh Yes Please!

Image Source: wallpaperclicker.com

#Lunagirls nak bibir yang pinkish and soft? Don’t worry, LUNARIA can help you! Hihi~~ Harini LUNARIA nak share cara membuat scrub bibir di rumah! Let’s do this! 

    Sumber: Google

MADU, GULA & OLIVE OIL!

Hanya 3 bahan je korang perlukan! Senangkan? Hihi! And ohh, bekas kecil untuk simpan scrub nanti! Hehe! Firstly, campurkan 3 bahan tersebut dan simpan dalam bekas kecil tadi. Cara pemakaiannya, ambil secubit scrub dan gosok pada bibir! Kalau #Lunagirls nak tahu, gula akan buang sel-sel kulit mati pada bibir dan akan membuat bibir pinkish sikit demi sikit. Madu dan olive oil pula akan melembutkan bibir! It’s like, dua dalam satu. Bestnya!

 

via GIPHY

 

via GIPHY

SUSU & SERBUK KUNYIT!

Next scrub pula sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai naturally dark lips. Yes!  Korang hanya memerlukan satu sudu kecil susu dan serbuk kunyit. Campur kedua bahan ni dan terus sapu pada bibir selama 5-6 minit. Lepas tu, basuh dengan air suam dan sapu lip balm pilihan korang! Apa fungsi susu dan kunyit? Dua bahan ni akan membantu mencerahkan warna bibir dan nampak pinkish gitu!

 

via GIPHY

via GIPHY

MADU & LEMON!

Last but not least! #Lunagirls hanya perlu madu dan lemon! Senang kan? Korang just campur 2 bahan tersebut dan terus sapu di bibir selama 15-20 minit. Nak pakai satu malam pun boleh! Fungsi 2 bahan ni akan mencerahkan bibir dan buat bibir nampak plump! Seronok kan? It’s like a bonus point!

via GIPHY

Harap tips tadi dapat membantu #Lunagirls dapatkan bibir yang pinkish dan lebih sihat! Ohh dan mungkin ada few girls yang ada alahan untuk bahan-bahan yang digunakan tadi..its okay girls! Korang boleh beli scrub bibir mengikut kesesuaian bibir okay?

What do you think?

8 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

MATA PANDA?! Stressnya!

Tak Boleh Fokus In Class! Macam Mana Ni?