in ,

Jom Buat Jus Untuk Rambut Minum!

Sumber Gambar: https://www.orami.co.id

Hi #Lunagirls, korang suka makan buah tak? Kalau ya, tu tandanya korang one step to healthier hair tau. Mesti korang terkejut, kan? Buah ni bukan saja bagi khasiat kat badan je tapi juga rambut. Sebab ia dapat menyihatkan dan mencantikkan rambut korang. Macam mana tu.. Mari Ummi share dengan korang dalam article ni.

STRAWBERRY DAN BLUEBERRY

via GIPHY

Buah ni sangat kaya dengan kandungan vitamin C, antioksidan dan dapat menambah kolagen dalam badan kita. So bukan setakat badan je sihat dan cerah, malah rambut pun akan kuat dan sihat. #Lunagirls yang ada masalah rambut gugur, boleh try makan buah ni.. Jadi taklah berlaku rambut gugur dan rosak #Yeay

PISANG

via GIPHY

Ha! Bagi yang tengah diet tu, mesti korang biasa makan pisang untuk penuhkan perut. Ha! Bukan setakat kenyang je tapi vitamin A yang ada dalam pisang tu akan menghitamkan lagi rambut. Jadi rambut korang akan nampak sihat dan hitam bersinar.. Ini kira a good choice for those with long hair #Fliphair

AVOCADO

Sumber Gambar: https://hellosehat.com

Korang pernah tak baca label shampoo? Apa! Tak pernah, ermm…Kalau shampoo yang korang pakai tu ada avocado, memang onz lah rambut korang. Sebabnya, avocado ni dapat menguatkan rambut kita yang kering tau. Nak lagi berkesan, korang boleh makan buah avocado ni jugak!

JERUK

Sumber Gambar: http://ketukketukramadan.blogspot.com

Jeruk ni buah-buah citrus macam lemon, limau dan bermacam lagi. Kandungan beta carotene dan magnesium ni boleh mempercepatkan pertumbuhan rambut. So jeruk memang a good choice untuk girls ada masalah rambut gugur.

Antara buahan ni, mana satu kegemaran korang? Tak boleh pilih kan sebab semuanya sedap… Bukan setakat sedap malah berkhasiat untuk badan dan juga rambut. Memang terbaik!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Home Button Iphone Rosak!

Cover Lagu Je Pun Boleh Jadi Famous!