in ,

Jom! Buat Facial Raya!!

Sumber Gambar: http://blog.mydala.com

Girls! Korang suka pergi facial tak? Dah buat tempahan facial sempena hari raya? Kalau ya, hamboi! Sakan ya raya ni nak muka cantik dan berseri. Tapi girls, before buat facial, make sure ia sesuaian dengan kulit muka korang. Jangan main serbu je sebab ada promotion or discount..

KULIT NORMAL

via GIPHY

Ala! Kulit muka normal pun nak buat ke? Siapa kata tak boleh girls, rawatan facial ni akan menambahkan seri di muka korang. Ia akan melembutkan, memanjakan kulit korang yang memang dah onz itu. So why not to try right?

KULIT SENSITIVE

Sumber Gambar: http://femalemag.com.my

Bagi yang ada kulit sensitive ini, korang memang disarankan untuk buat rawatan facial sebab ia akan meredakan kemerahan di muka korang dan sekaligus menenangkan kulit sensitive. But make sure buat facial di klinik dermatology yang sah. Jangan pergi yang jumpa dekat Facebook atau spa home itu, takut muka korang jadi lebih teruk…

KULIT KERING

Sumber Gambar: https://www.healthline.com/

Untuk kulit yang kering, memang disyorkan untuk membuat rawatan ni, sebab ia akan melembutkan dan kembalikan kelembapan dekat muka. Bukan tu je, ia juga akan membuang semua sel kulit mati yang ada dimuka korang tu.

KULIT BERMINYAK

Sumber Gambar: https://www.medicalnewstoday.com/

Rawatan facial ini membersihkan kulit muka korang secara menyeluruh tau, sebab ia membuang segala minyak, dan membersihkan pori-pori yang tersumbat. Masker and serum yang digunakan pun akan membuatkan minyak di muka korang menjadi seimbang. Jadi taklah raya nanti, muka korang macam tengah masak telur hihi.

Ha! Nampaknya semua jenis muka boleh buat rawatan facial, tapi make sure ia boleh kurangkan masalah kulit muka korang bukan menambahkan. Lagi-lagi nak raya ni, kalau breakout di pagi raya, boleh potong mood nak beraya..

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Sebenarnya Sahur Minum Air Je Pun Cukup!

Trend Tudung Untuk Hijabista!