in ,

Jinu WINNER Tak Pandai Ambil Selfie?

Sumber gambar: www.pinterest.com/exthetic001

Sebagai peminat muzik, sesetengah diantara kita semua suka sangat bila artis kegemaran keep update gambar atau apa sahaja aktiviti perkembangan mereka di media sosial betul tak? Tak kisah sama ada gambar selfie ke gambar mereka dengan keluarga ke atau lain-lain. Baru-baru ini, ramai peminat K-Pop bercakap tentang dan tertanya… dalam ramai-ramai K-Pop idol siapa yang paling teruk ambil gambar selfie atau peminat lebih suka sebutnya selca. 

Sumber gambar: kpop starz

Kalau korang nak tahu, majoriti K-Pop idol biasanya lebih gemar mengambil dan berkongsi selca mereka yang sangat aegyo dan nampak heloks! Akan tetapi, lain pula dengan beberapa orang K-Pop idol ini seperti Sehun EXO, Taemin, and Vernon SEVENTEEN yang siap mendapat carta masing-masing dalam kalangan peminat. Nak tahu tak siapa juaranya? Of course lah sesuai dengan nama kumpulannya WINNER iaitu Jinu yang mendapat tempat pertama dengan selca paling “teruk”. Uish! Korang mengata Jinu ini, terbatuk-batuk dia dekat military itu tau! Haha! 

 

View this post on Instagram

 

휴지통에서복원

A post shared by 김진우 (@xxjjjwww) on

Jika nak dibandingkan dengan anggota WINNER yang lain seperti Seunghoon, Mino dan Seungyoon, mereka bertiga sangat simple dan fotogenik berkongsi gambar personal dengan peminat di media sosial. Lain pula dengan Jinu yang walaupun memang sudah sedia kala ada muka yang kacak tetapi bila sekali dia ambil selca… mak aih!!! Ramai peminat yang cakap “seriously! Ini buka selfie!”, “OMG! Percaya lah! Ini manusia jelmaan kucing!”. Ha! Nampak tak? Punya lah tak pandai si Jinu ini nak ambil selca, sampai peminat pun ketawa tau dengan gambar selca dia sebab memang kelakar habis! 

 

View this post on Instagram

 

씬퀴

A post shared by 김진우 (@xxjjjwww) on

Disebabkan perbezaan ketara Jinu WINNER ini ambil selca dengan anggota yang lain, ramai juga yang membela juga Jinu sebab okay lah kan sekurangnya dia ada keyakinan dengan setiap gambar yang di muat naiknya dan bukan setakat itu sahaja. Malah, Jinu siap bangga tau dengan setiap hasil selca yang dia ambil dan post di media sosial. Ala, korang ini… apa lah… apa kata selepas ini kita semua ikut jejak langkah Jinu dan peduli sahaja apa yang orang nak cakap tentang gambar korang asalkan korang bahagia, betul tak? Hehe!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 김진우 (@xxjjjwww) on

Jadi, sebenarnya tidak ada apa isu yang serious pun tentang Jinu WINNER ini tak pandai ambil selca, Mungkin hal ini diperkatakan kembali sebab ramai peminat yang rindu dengan Jinu lah kan… Bila dia dah masuk dalam kem tentera, sudah pasti lah susah nak tengok dia update media sosial. Korang relax saja okay! Sekejap saja tu military itu, nanti dia dah keluar, harapnya dia dah pandai ambil selca lah ya… huhu! Tak lah, kami gurau saja! 🙂

Sumber gambar: pinterest

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Jom Kenali Girl Group NiZiU! Group Jepun Pertama Di Bawah JYP!

Fakta Disebalik Pinggang ‘A4’ Seo Ye Ji AKA Ko Mun-Yeong