in , ,

Jimin Tayang Abs, RM Power English + GIVEAWAY BTS DOLL!

Sumber gambar: https://aminoapps.com/c/bts/page/blog/jimin-rm/1g3Y_jWf6u0djRekZZZ2ZMjk53M7lgE546

Lama pula nak tunggu ‘kemunculan’ semula oppa BTS ni! Sampai bila agaknya mereka akan buat comeback?

Sumber gambar

Rasanya tak sampai sebulan pun BTS berehat, dah ramai ARMY mula merindui jejaja-jejaka cute! Dalam masa tempoh berehat kali ini, mereka habiskan masa untuk keluarga dan diri sendiri. Yelah bila bekerja, masa untuk diri sendiri pun susah nak cari, inikan masa untuk familySince lama lagi kita nak tunggu mereka buat comeback, apa kata kita tengok sikit a few fun facts tentang Jimin dengan RM? Maybe ada a few things yang korang tak tahu tentang oppa kita?

JIMIN A.K.A MOCHI SEXY

Image result for cute jimin
Sumber gambar

‘Mochi Sexy’? Sebab Jimin digelar ‘Mochi Sexy’ ialah kerana wajahnya yang putih melepak dan pipi tembam, sebab tu RM mula panggil dia dengan nama tu. Tambah lagi dengan gaya seksi dia dekat atas pentas, buatkan nama tu sesuai dengan dirinya. At the same time ada ARMY panggil Jimin dengan nama manggae teok (rice cake)! Amboi, macam-macam gelaran Jimin dapat ya!

JIMIN KING OF ABS

Image result for jimin abs
Sumber gambar

Berterabur jiwa sis bila tengok video Jimin tunjuk abs dia waktu perform dekat atas stage. Before debut dengan BTS, Jimin pernah diminta untuk tunjukkan abs dia dalam koreografi lagu berjudul ‘No More Dream’ dan perkara itu buatkan dia rasa cemas sebab terpaksa tunjuk bahagian badannya. Tapi waktu dia perform lagu tersebut, fans bukan main seronok sampai bersorak kegembiraan. Mulai saat itu, Jimin dikenali dengan abs dia yang seksi, hehe!

RM BAE MATERIAL

Image result for handsome rm
Sumber gambar

Perempuan mana yang tak sukakan lelaki tinggi lampai pakej sekali handsome? That’s why RM atau nama sebenarnya Kim Nam-joon jadi kegilaan ramai! RM miliki ketinggian melebihi 180cm, which is paling tinggi dalam group BTS. Dan RM pun boleh tahan rajin pergi gym, itu yang buatkan bentuk badan dia lebih menyerlah antara yang lain. Kira boleh saing-saing dengan Jimin laa, body goals! Hehe! Kalau korang perasan bahagian peha dan lengan dia makin ‘berkembang’ dan terbentuk.

RM KAMUS BERJALAN

Image result for rm bts
Sumber gambar

Macam yang korang tahu, as a Korean, mereka sangat mementingkan bahasa ibunda mereka dan ada juga a few tak fasih berbahasa Inggeris. Tapi lain pula bagi RM, dia digelar ‘kamus bergerak’ dalam kumpulan BTS sebab English dia sangat power! Since kecil lagi ibu RM dah ajar dia untuk belajar bahasa Inggeris dengan cara belikan buku berjudul ‘Friends’ hingga buatkan dia power English seperti sekarang. Bukan itu saja, RM juga pernah join program pertukaran pelajar di New Zealand selama enam bulan dan waktu itu dia dapat markah 900/990 untuk TEOEIC (The Test of English for International Communication). Power-nya oppa!

LUNARIA BTS DOLL GIVEAWAY!

Dengan excited-nya, LUNARIA akan bagi giveaway patung BTS kepada dua orang girls yang bertuah! Siapa agaknya yang bakal memiliki Jimin dan RM ya? Masukkan Instagram account awak dan jawab soalan mudah di bawah! Goodluck girls!

BTS Doll Giveaway Jimin & RM

Update: Tahniah Pemenang Giveaway

Doll Jimin:

Firzana Syamimi dari Georgetown, Penang
050510-07-xxxx

 

Doll RM:

Nurhanim Hamira dari Puchong, Selangor
000501-10-xxxx

Pemenang telah dihubungi, the dolls will be on it’s way to you girls, enjoy!

What do you think?

69 points
Upvote Downvote

Comments

Komen
  1. Semoga saya dapat menang contest ni😭😭😭 i really want this but i don’t have enough money to buy since saya pelajar spm tahun ni!! thanks lunaria sbb buat giveaway ni❣️❣️❣️

  2. Ohhhh!! Thanks team lunaria cuz buat giveaway doll ni😍😍💋💋sarnghae😘💖i hope i win this giveaway..nk sngt doll namjoon😭❤❤craving gile nk patung ni..tp mahal..so harp kalini menng laaa💋❤semoga dimurhkn rezeki selalu yer sis😘semoga krng berjaya😍

  3. @aisyahmfaiz : I really2 hope I menang pls let me win this time huhu I just brokee and didn’t have money to buy the jimin doll so I hope I dpt dari giveaway this tq ! ❤

  4. I wish i have a luck with this one. Banyak dah join giveaway but semua tak jalan. This is the one! Fighting army! 💜 semoga ada rezeki kita semua yaaaa 🙂

  5. Thanks @lunariamy sbb buat giveaway nie.. Semoga i dapat jimin.. Boleh la jadi hadiah sempena my birthday 1 sep hri tu 😊✨

  6. hi, i just found out that @lunariamy are having a BTS IDOL Doll Jimin and RM giveaway 😍 ! so saya pernah participate a giveaway contest tapi takda luck 🙁 so why not saya try lagi sekali, sbb saya nak sgt memiliki barbie Jimin sbb he is my forever bias 🥰 plus, they are so cute and rare ! insyaallah kalau saya ada rezeki😉 and thank u kepada @lunariamy sbb buat giveaway ni ! 😚

  7. Hi korang, I just found out that @lunariamy is having a BTS IDOL DOLL Jimin and RM 😍 ! so i’ve participated a few giveaway of BTS IDOL DOLL but takda luck 🙁 so why not i try one more time, mana la tahu nasib menyebelahi saya 🙈 saya nak sgt menang atau memiliki doll Jimin sbb Jimin is my bias 😭❤️ plus, they are so cute and rare. kalau ada rezeki, insyaallah. 😊 and thanks to @lunariamy sbb buat giveaway ni 🥺🙏🏻

  8. Harap² boleh lah dapat rm doll 😃 semoga menang lah giveaway macam ni, apalah daya nak beli pon tak cukup duit sebab dah beli jin & jhope doll, haha

  9. saya harap saya dpt menang saya nk JIMINNNNNN 🙁btw saya UPSR TAHUN Ni doa kan saya lulus ya i hope i win this contest 😝

  10. ‘Love Yourself’, that words really changed a lot of my life, and also after knowing the BTS, my life is getting better and better because of the words 💜

  11. Saya harap saya menang😊kita haruslah yakinnnnn😂😂btw kalau saya tak menang pun takpe asalkan saya mencuba😆!thankyouuuuu❤️

  12. saya sangat suka dengan park jimin saya harap saya dapat giveaway ini 😭❤️❤️❤️ ! Thanks @lunariamy sebab buat giveaway yang berharga ini 😭❤️❤️❤️❤️ !

  13. Saya harap saya dapat jiminie doll ❤️😭 ! And yah thanks @lunariamy sebab buat giveaway yang berharga ini 😭❤️✨ !

  14. Nak sangat menang💋 inshaallah kalau ada rezeki Allah bagi kan😗♥️ Jimin & Rap monster, Dua dua saya sayang😍✨

  15. I really really really hope that I will get a park jimin doll cause jimin is my bias .saye harap sangat saya dapat patung park jimin sebab jimin ialah bias saya .saya berharap lunaria bagi saya patung bts jimin sebab patung bts jimin memang saye inginkan dari 2 tahun lepas nak beli tak ade duit ni ade lunaria buat giveaway saya bershukur dan berharap sangat saya dapat

  16. Jangan Lupe follow ig lunaria hope saya menang patung jimin sbb sya nk sgt dari 2 thun lps nk beli x de duit ni lunaria buat give away pon dh bershukur hrp sgt saya menang park jimin doll😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭sekali lagi tq buat give away hope sy mng 😓😓😭😭😭😭

  17. Saya harap saya boleh menang untuk jadikan permulaan kepada saya yang memasang hasrat untuk mengumpul koleksi doll BTS. Kalau ada rezeki dan duit lebih, boleh lah saya melabur untuk doll yang kedua! Hhehe, thank lunaria sebab dah buat giveaway Mattel BTS’s Doll! Saya sangat appreciate!

  18. Terima Kasih Lunaria sebab buat giveaway ni! Kalau saya menang, saya nk bagi hadiah untuk kawan saya, Alya Marissa, untuk befday dia yg ke-11. Dia memang seorang ARMY sejati sampai gelarkan diri sendiri ChimmyKook!

  19. Saya merupakan peminat BTS walaupun Saya agak berusia namun Disebabkan LaGu Dan keperibadian BTS Memberi Saya semangat untuk bangun melawan sikap Malu Dan keperitan Menanggung Sakit. Walaupun saya pesakit arteriatis kronik kerana LaGu Spring Day Dan sengulirity membuat Saya betul kuat sehingga Sekarang.

  20. Teringin sgt nak menang..idola saya RM..saya minat dia dari first debut lagi..harap sgt mereka tidak akan berputus asa demi army ii mereka 💜💜

  21. Tak kisah pun nak dapat sesiapa sebab semua pun minat😭 thankyou for the giveaway 🙆🏻‍♀️ Saranghae ❤️❤️❤️❤️💜💜💜

  22. Hope boleh menang dolls jimin dgn rapmon sbb both of them mmg bias sgt . Jimin with soft voice and rm leader group terboek BTS ! Hope dapat Jimin dolls ! Thanks lunaria sbb buat giveaway ni !❤

  23. Saya nk mnng plis @lunariamy …sy nk sngt bts rm doll …bolela sy tatap doll tu spnjng mlm sblom tido..bolela mimpi namjoon nnti😊plis..i nak sngt patung tu..namjoon is my inspire tuk bljr..sy mula suka bhs english sbb dia🤩cuz of that i want to learn english and like to speak english😘sy nk berjaya sprti namjoon juga😍so harap kalau sy dpt menng ni ia boleh menambhkn lg semangat sy tuk bljr😍💖tq jugk tuk @lunariamy sbb buat giveaway ni..

  24. Lunaria team adalah yg paling terbaik😭❤krng bnyk buat giveaway tuk army and krng juga sporting😍sy dh anggap lunaria ni mcm kakak angkat sy😁❤dh la cute+cantik+sporting+baik..ahhhh…i x sngka ada team mcmni kat insta😭❤oleh kerana sy mint gile stalk ig team ni😂sy follow semua acc krng kt ig,twitter,youtube..huhuhuuu…i’m really hope u can pick me as a winner for this giveaway😍❤i’m really want rm bts doll😭💖also i dont have any doll😢thanks again to @lunariamy😍

  25. Saya harap saya dapat giveaway ni.I really hope this because i want to give for my friends birthday.She really like BTS JIMIN.She really hope that she can meet BTS JIMIN💙

  26. Saya nak sangat menang ….akak akak lunaria please bagi saya menang ….saya suka sangat patung JIMIN please lah bagi …

  27. saya nak sangat bts doll jimin ni sebab adik saya nak , kitaorang tak cukup duit sebab still student , dia sanggup tak makan in sekolah sebab nak sinpan duit tapi at last tapi duit tu hilang , so i haope i menang for my adik @malikaahamidi

  28. so , it’s actually a gift for my adik since dia sukaaaa bts , dia sanggup tak makan masa sekolah sebab nak simpan duit at last hilang jugak , minggu depan birthday dia , i nak bagi hadiah ni as a gift tapi tak ada duit sebab i pun student , so dengan nama allah please help me , jimin doll please 🥺 tangan dah getar ni huhu @ malikaahamidi

  29. i want this for my adik , since her bday coming up , ive been seen her collecting money to beli one but she said duit to hilang , ao i nak buat suprise tapi i pun student and tak cukup duit jugak , she really wanted jimins doll i hope i win , dengan nama allah i getar gila sekarng ni please i hope i menanggg 🥺

  30. @tash.madli_
    Ohmaigod!! Bila baca artikel ni rasd macm gembira pulak!💟 Hari khamis ni birthday rm! Dan keesokan pula birthday bff saya.. Saya ingin bagi dia doll ni😢

Leave a Reply to Nurina Ilma Balqis Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kenapa Perlu Mandi Sebelum Tidur?

Drama Korea ‘Wajib’ Tengok Untuk Bulan Ini