in ,

Jangan Mudah Percaya Game Ramalan Nasib ๐ŸŽฎ

Sumber gambar: https://www.manrepeller.com/2019/04/the-definition-of-success-according-to-your-zodiac-sign.html

OMG!!!! Ramalan dekat Facebook ni cakap nanti bulan depan kita akan dapat boyfriend! Tak sabarnya!!!!

Ehh, korang percaya ke benda tu? Girls, jangan percaya please! Benda tu semua hanya untuk hiburan je, tak semestinya korang kena percaya apa yang di tulis. Ada dua individu yang suka main game ni which is satu yang main dan percaya, satu main untuk suka-suka. Jom kita tengok huraian antara kedua-dua ni…

MAIN TAPI TAK PERCAYA

Sumber gambar: http://neomisteri.com/2013/02/meramal-watak-dari-hari-kelahiran-dan-pasaran/

Sekali sekala scroll social media then jumpa game ramalan, mesti la kita tertarik untuk main kan? Lagi-lagi bila ada game yang kena dengan jiwa kita, lagi seronok nak main. Satu lagi kalau jumpa game yang cakap pasal boyfriend or crush… Makin semangat nak main! Tapi kita main untuk suka-suka je, bukan percaya 100%!

But still,ย game macam ni akan buat kitaย enjoyย main sebab dia akan tunjuk apa yang kita nak!ย Tapi nanti bila terlalu lama main dan rasa seronok sampai buat kita terleka dan ajak kawan-kawan lain join sekali akan jadi lain girls!

MAIN DAH PERCAYA

Sumber gambar: https://image.bacaanasik.cc/detail/p5idzn0IUO

Kalau dah main dan percaya ni memang bahaya ya girls. Umpama korang percaya dengan tukang ramal masa depan atau ahli tilik nasib. Perkara ini dilarang dalam Islam rau. Risau nanti dah jatuh hukum syirik dan kufur sampai boleh buat iman kita goyah.

ู…ูŽู†ู’ ุฃูŽุชูŽู‰ ุนูŽุฑู‘ูŽุงูู‹ุง ููŽุณูŽุฃูŽู„ูŽู‡ู ุนูŽู†ู’ ุดูŽู‰ู’ุกู ู„ูŽู…ู’ ุชูู‚ู’ุจูŽู„ู’ ู„ูŽู‡ู ุตูŽู„ุงูŽุฉูŒ ุฃูŽุฑู’ุจูŽุนููŠู†ูŽ ู„ูŽูŠู’ู„ูŽุฉู‹

Maksudnya:ย “Sesiapa yang mendatangi tukang ramal (dukun) dan bertanya kepadanya tentang sesuatu, maka tidak diterima solatnya selama empat puluh malam.”

Riwayat Muslim (5957)

Startย daripada harini please jangan percaya apa-apa game ramalan dekat social media okay? Tak mendatangkan faedah dan memang 100% salah pun dalam segi agama. Kita hanya ada Allah yang akan tahu segalanya yang jadi dalam hidup kita, bukannya game yang sesuka hati nak ramal masa depan..

Lepas ni kalau jumpa apa-apa game ramalan macam tu dekat dalam social media, terus sambung scroll tau.. Tak payah main pun, lagi-lagi kalau korang memang seorang yang cepat percaya something dekat internet. Okay girls? Be careful.

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Eeuuwhhh, Muka Putih, Ketiak Hitam! ๐Ÿคฎ

Selfie Pun Boleh Turunkan Berat Badan? Biar Betul?!