in ,

Jangan Lupa Bawa Camera Ni Kalau Pergi Holiday!๐Ÿ›ซ๐Ÿ“ธ

Sumber gambar: https://www.amara.com/luxpad/travel-checklist-for-every-holiday-type/

Tak lama lagi cuti sekolah… Parents dah ajak nak pergi holiday dekat pantai! Bestnya kalau dapat snorkeling sambil ambil gambar dekat bawah tu!

Takkan nak pergi tengok choral, penyu or baby shark dengan bawa phone mahal korang tu sampai ke dasar laut? Alamatnya nanti dah naik dekat darat, phone pun boleh rosak tau. Daripada korang bahayakan nyawa phone, baik tengok list camera yang sesuai untuk segala macam aktiviti lasak korang waktu cuti ni. Harga pun berbaloi tau!

SJ7000 ACTION CAMERA

Image result for SJ7000 ACTION CAMERA
Sumber gambar: https://www.dhgate.com/product/sj7000-action-camera-wifi-2-0-inch-ltps-led/253431236.html

Bukan setakat kecil dan harga murah, tapi korang siap boleh bawa sekali menyelam dekat dasar laut tu. Kamera ni diciptakan dengan rekabentuk yang nipis dan senang untuk korang bawa ke mana-mana. At the same time, korang boleh ambil video setinggi 1080 FHD dan hasilnya nampak sangat smooth! Starting price dalam RM130 sahaja girls!

EKEN H8R ULTRA HD 4K

Image result for EKEN H8R ULTRA HD 4K
Sumber gambar: https://www.aliexpress.com/item/Original-EKEN-H8r-Sports-Camera-Ultra-HD-4K-30FPS-WiFi-2-0-Underwater-Waterproof-Helmet-Camera/32853664409.html

Nama je 4K, tapi harga tak sampai RM300 pun girls!ย Kamera ni bukan setakat sesuai untuk aktiviti lasak je, tapi sesuai untuk korang record moment terindah dengan family atau kawan-kawan sebab kualiti gambar dengan video sangat bagus! Korang juga boleh kawal dengan hanya gunakan apps dekat phone. Senang je kan?

EKEN H9R 4K

Image result for EKEN H9R 4K
Sumber gambar: https://www.aliexpress.com/item/32662959315.html

Korang kaki selfie dan suka buat vlog sendiri tapi segan nak guna phone besar gedabak tu? Beli je kamera ni sebab ia memang dihasilkan khas untuk korang yang suka selfie dan ambil video sendiri. Kamera ni pun antara kamera aksi yang canggih sekarang ni sebab tahan lasak dengan harga yang berbaloi tak sampai RM200 pun.

SJCAM OROGINAL SJ4000

Image result for SJCAM ORIGINAL SJ4000
Sumber gambar: https://www.aliexpress.com/item/32741136806.html?storeId=1947445

Dah la tahan lasak, harga tak sampai RM300, siap boleh kawal guna apps dekat phone pula tu! Ni memang sesuai la untuk kaki travel lasak macam korang ni. Nak bawa pergi berenang, hiking, masuk hutan atau sungai sekali pun, confirm korang happy sebab boleh record semua moment tu dengan kamera ni. Puas hati la kalau dapat beli ni!

Tunggu apa lagi tu girls? Korang kena kumpul duit sekarang before camera ni kena beli dengan orang lain. Tak best la nanti pergi holiday tak dapat nak record aktiviti dalam air.

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

“Kakak, Tak Payah Nak Annoying Sangat La!!!”

Nervous Cakap Dengan Crush Sampai Gagap? Cuba Cara Ni…