in ,

Jaga-Jaga! Hand Dryer Lagi Banyak Kuman!

Sumber gambar:TreeHugger

via GIPHY

OMG! Kita selalu keringkan tangan dekat pengering tangan dalam tandas, rupanya banyak kuman! No!! #Lunagirls nak tahu tak sebenarnya selama ni kita ‘tertipu’ sebab sememangnya ada banyak sangat kuman ‘lepak’ dekat toilet and terus  masuk dalam mesin pengering tangan tu.. Danger alert! Nak tahu apa bahayanya?

SEDUT KUMAN

via GIPHY

Dalam setiap public toilet mesti ada mesin hand dryer untuk kita guna after basuh tangan. Tapi apa yang kita tak nampak ialah mesin tu sebenarnya akan sedut segala kuman yang ada dalam toilet. Just imagine seharian mesin tu ON dan mesti ada kuman yang ‘terlepas’ masuk dalam mesin kan? Dan kita pula syok je kering tangan dekat situ..

KELUARKAN ANGIN KOTOR

via GIPHY

Bila mesin hand dryer tu dah sedut kuman, udara yang akan keluarkan akan penuh dengan kuman juga. Selalunya bila kita nak keringkan tangan dekat mesin tu, ia akan hembuskan angin kuat.. Of course angin yang keluar tu sangat kotor bercampur dengan kuman yang ada!

PANAS

via GIPHY

Oopss hati-hati girls! Kalau bawa adik pergi public toilet, jaga elok-elok supaya dia tak main dekat hand dryer tau. Takut nanti adik korang tak tahan rasa panas angin yang keluar dari mesin tu pula.. tak semua orang tahan dengan haba yang dikeluarkan oleh mesin tersebut tau!

PENYAKIT BAHAYA

via GIPHY

Penyakit berjangkit E-coli sangat bahaya dan ia boleh tersebar melalui mesin pengering tangan! E-rcoli akan buat kita muntah and cirit birit.. Kalau boleh kurangkan atau elakkan je untuk guna hand dryer tu okay #Lunagirls?

So girls, lepas ni korang kena extra careful kalau dekat public toilet okay. Jaga kebersihan diri dan pastikan basuh tangan lepas keluar toilet.. 

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Perfume Bau Rempah? Eiuw!

Salah Siapa Kalau Pin Tudung ‘MIA’?