in ,

Iron Berat Buat Baju Hilang Kedut?

Sumber gambar: www.bustle.com

via GIPHY

Siapa je la yang suka iron baju? Even nak iron baju sekolah pun rasa malas kan #Lunagirls? Haha! Yelah, kena make sure kedut pada baju tu semua hilang then baru nampak cantik bila pakai nanti.. Harini LUNARIA nak share beberapa nasihat dan tips memudahkan aktiviti menggosok baju untuk korang!

RENJIS AIR

via GIPHY

#Lunagirls mesti ingat kalau renjis air dekat baju atau tudung boleh buat lagi cepat hilang kedut kan? Teeetttt! Salah sama sekali girls… Actually cara tu akan melambatkan masa korang iron je! Tapi kalau guna iron wap baju lebih mudah gosok!

IRON BERAT, BAJU SENANG HILANG KEDUT

via GIPHY

Kalau ada #Lunagirls yang duduk dekat sekolah asrama mesti korang perasan yang semua iron mesti berat macam nak pengsan kalau angkat kan? Haha! Nak tahu sebab apa? Iron berat macam tu lagi senang nak hilangkan kedut pada baju!Tapi tu lah, lenguh la tangan sebab iron berat sangat! Anggaplah satu senaman tangan untuk korang okay.. hehe!

DAH IRON TAPI KEDUT JUGA!

via GIPHY

Ish.. memang stress bila kita dah iron baju but still nampak kedut juga even dah banyak kali gosok dekat tempat yang sama! Ha, maksudnya korang dah salah set suhu and iron tu pun tak cukup panas. Make sure after this panaskan dulu iron before nak gosok apa-apa okay girls!

LEPAS BASUH TERUS GANTUNG

via GIPHY

Let say korang baru basuh baju sekolah… Then bila dah kering #Lunagirls terus gantung dalam almari dan jangan lipat! Kalau korang terus gantung, nanti senang la nak iron. Tak ada lah baju, kain atau tudung sekolah tu terlalu kedut!

Tapi girls, sebenarnya gosok baju ni best tau! Sebab kita boleh belajar teknik menggosok dengan betul sebab ada certain fabrik punyai cara yang berbeza untuk iron.. Lagi pun boleh juga dijadikan salah satu exercise rutin korang.. sebab confirm berpeluh teruk! Haha!

What do you think?

6 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Minum Air Sejuk Otak Lebih Kreatif?

Peningnya Nak PIlih Beg Ikut Mood Ni!