in ,

Insecure? Take a Step Back dan Sayangi Diri!

Image Source: Sarah Andersen

Hi si cantik #Lunagirls! Pernah rasa tak tahu nak buat apa atau rasa nak hilang dari dunia for no reason at all? Jangan risau, it is normal untuk rasa macam tu! We girls need to stick with each other!  LUNARIA ada cara untuk naikkan semangat balik!

via GIPHY

CUBA BENDA BARU!

Untuk permulaan, buat benda yang #Lunagirls suka untuk lupakan perasaan negatif dalam diri! Atau boleh cari hobi baru seperti melukis, join charity club, atau boleh juga belajar buat kek! Sambil tu boleh buat duit poket tau! Hehe!

SENARAIKAN KELEBIHAN DIRI!

Bunyi macam pelik kan? But yes! Kalau korang senaraikan kelebihan diri, korang akan sedar yang setiap manusia berbeza dan istimewa! Senarai tadi, boleh tampal dekat meja study, cermin toilet atau boleh tampal sebelah katil! Ingat girls, a little reminder goes a long way!

STOP & RESET!

Untuk pemikiran yang tenang dan luas, surrounding kenalah macam tu juga! Contohnya, jika korang banyak habiskan masa dalam bilik, mungkin boleh mula kemas dan hias bilik dengan cara yang berbeza! Lagi best korang pasang lilin aromatik untuk dapat vibes yang tenang!

JAGA PERMAKANAN! 

Yes! Gaya hidup yang sihat akan membantu kurangkan aura yang negatif! Korang boleh start slowly dengan buat light exercise then boleh mula makan makanan yang bernutrisi! Cheat days kena ada, tapi jangan selalu tau? Hehe! Consistent is the key, #Lunagirls!

LUANG MASA BERSAMA ORANG POSITIF!

Watch out girls! “Kawan” yang toxic akan menjatuhkan kita dalam diam! Korang boleh mula dengan mencari kawan yang ada minat yang sama! Ingat girls, orang kata berkawan biar beribu okay?

via GIPHY

Kepada #Lunagirls yang masih mencari diri, don’t push yourself to hard okay? Lain orang, lain proses penerimaannya. Remember to be you dan sayangilah diri korang!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Tak Boleh Fokus In Class! Macam Mana Ni?

Ni Hadiah Paling Sesuai! Sayang Ayah!!