in , ,

Ingat Tak Pasal Game Legend Candy Crush?

Sumber gambar: https://lutris.net/games/candy-crush-soda-saga/

“Dulu semua berebut nak main, siapa tak main dia tak cool. Sekarang, siapa yang main jadi tak cool”

Begitulah nasib beberapa games legend yang naik pada awal kemunculan smartphone. Korang mesti tak sangka, sebab dulu orang sibuk main games ni sampai jadi fenomena besar. Tapi sekarang dorang sibuk kejar rank, sampai lupa beberapa yang game Ummi senaraikan ni.

CANDY CRUSH

via GIPHY

Game paling popular dengan jumlah 500 juta pengikut ni, pernah menggegarkan satu dunia. Dulu orang berpusu-pusu untuk ke peringkat yang lebih tinggi dengan memegang title top player. Game play senang je, dimana korang kena susun satu jenis corak dalam satu baris yang sama dan korang akan dapat point. Tapi bila level semakin tinggi, permainan pun menjadi susah.

POU

Sumber Gambar: http://www.cronosal.web.id

Permainan paling comel Ummi pernah main, ia sangat menghiburkan tau girls. Bila tengok Pou ni, rasa tenang je hati. Game play ia pun senang je, di mana korang hanya perlu mandi kan Pou, bagi dia makan, bersihkan rumah dia dan bagi ubat bila Pou sakit. Rasa macam jaga anak sendiri hihi, download lah kalau nak cuba girls!

SUBWAY SURFERS

Sumber Gambar: https://subwaysurf.fandom.com

Game ber-genre arked ni menceritakan tentang seorang vandalisme yang sibuk mengecat dinding public tanpa kebenaran dan akhirnya di kejar polis. Dalam game ni, karakter korang ialah budak tu dan korang kena lari dari kena tangkap. Nampak mudah kan? Tapi sebenarnya ada few halangan yang korang kena elak untuk menang.

POKEMON GO

via GIPHY

Siapa sempat rasa zaman Pokemon Go? Best tau girls, rugi rasanya kalau korang tak pernah cuba. Masa ni lah orang pergi ke KLCC, The Curve dan banyak lagi spot panas untuk cari Pokemon yang power macam Kadabra, Rhyhorn, Snow Wolf. Epic sangat okay, sampai hampir di setiap jalan nampak orang dok main game ni. Dengarnya sekarang pun masih ada lagi orang main game Pokemon ni, especially yang memang minat siri Pokemon.

Semua games ni best girls, tapi tak tahulah kenapa semakin dilupakan. Ummi pun masih main few game macam Candy crush and Pou kalau sakit hati lepas main Mobile Legend and PUBG.

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Checklist Bulan Ramadhan

Siapa Kata Pakai Spek Mata Tak Boleh Pakai Make Up?