in ,

What! Iklan BLACKPINK Kena Banned?

Sumber gambar: shopee.co.id

via GIPHY

OMG girls! Korang tahu tak sekarang ni girl band BLACKPINK dah jadi duta serantau untuk satu jenama terkenal di Asia Tenggara? Haa sebab tu lately mereka selalu keluar dekat iklan TV tak kira di Malaysia dan Indonesia! Bulan Februari 2019 nanti BLACKPINK akan buat konsert sulung di Stadium Tertutup Malawati, Shah Alam ! Tak sabarnya!

Tapi sekarang ada petisyen mengarahkan untuk hentikan iklan tersebut yang menampilkan BLACKPINK di kaca TV Indonesia! Oh no! 

via GIPHY

The main reason kenapa iklan itu perlu dihentikan di Indonesia ialah sebab ada parents di sana mengatakan pakaian BLACKPINK tak sesuai untuk tontonan anak kecil! Katanya pakaian yang di pakai oleh BLACKPINK akan ganggu pemikiran anak-anak mereka!

Lepas tu pula, parents di Indonesia kata iklan tu selalu keluar waktu anak-anak mereka tengah tengok rancangan kanak-kanak dekat TV.. Maybe pakaian BLACKPINK agak seksi that’s why mereka nak iklan tu dihentikan!

via GIPHY

Petisyen tu dibuat oleh seorang wanita yang ditujukan kepada Agen Penyiaran Indonesia dan juga pemilik iklan syarikat e-dagang terkenal selepas petisyen berjaya di tanda tangan seramai hampir 90 ribu orang! Ramainya! Agak-agak apa akan jadi after this kalau iklan tu dah tak disiarkan? BLINK mesti akan tetap support their idol kan? Hehe!

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Harga Buku RM3 Je? Jom Usha #BBW2018!

Aliran Sains? Sastera? Mana Yang Terbaik?