in ,

Idea Makeup Simple Raya 2020

Sumber gambar: thread.zalora.com.my

Bila pagi raya, mesti kita semua suka nak bersiap dengan pakai pakaian yang cantik, tudung yang sedondon dengan baju, nak matchy-matchy dengan keluarga, dan of course nak padankan dengan makeup yang buatkan seri korang di hari raya lebih menawan. Hari raya ini memang sesuai sangat kalau kita semua bersederhana dan mekap pun kalau boleh nak se-simple mungkin supaya tidak nampak terlalu over. Jadi, ini antara beberapa idea simple makeup yang boleh korang cuba semasa raya nanti.

KOREAN LOOK

Sumber gambar: jolygram

Korean look makeup ini memang selalu menjadi pilihan ramai gadis sebab korang akan nampak comel dan mungil sahaja. Jadi, kalau korang nak muka korang nampak ala korean look waktu raya ini. Korang boleh lah cuba mekap ini. Mana lah tahu, tiba-tiba nanti makcik korang cakap β€œWoah! cantiknya awak raya ni Sya! macam Jisoo Blackpink lah!”. Hehe.

NATURAL LOOK

Sumber gambar: pinterest

Semua orang memang suka dengan natural look makeup sebab lebih mudah dan tidak banyak masa yang diperlukan untuk makeup ini. Lagi pun, dengan cuaca waktu raya ini kan kadang-kadang panasnya lain macam. Jadi kalau korang go with natural look ini memang tak akan buatkan korang rimas jika berpeluh nanti sebab boleh touch up semula.

NO MAKEUP LOOK

Sumber gambar: syedewa

Ada yang cakap sebenarnya no makeup look ini lebih tebal dan lebih susah untuk korang apply tapi kalau korang memang power bab makeup. Mungkin korang boleh cuba no makeup look ini waktu raya nanti. Apa yang best, muka korang nampak akan nampak cantik berseri sahaja sepanjang masa dan flawless tapi sebenarnya itu semua ilusi hasil art korang di muka yang wow gitu!Β 

SWEET AND LOVELY LOOK

Sumber gambar: woke id

Makeup sweet and lovely look ini memang senang sangat sebab rasanya semua orang boleh buat. Korang tak perlu kan effort yang gigih untuk makeup langsung sebab sweet and lovely look ini pun antara jenis makeup harian yang selalu kakak korang apply waktu nak pergi kelas di universiti atau mak korang nak pergi kerja. Jadi, makeup ini memang sesuai untuk semua orang. Hehe!

Semua makeup ini memang mudah sangat tau. Korang pun tak perlu nampak beria dengan heavy makeup. Untuk korang yang dah biasa makeup, korang mesti tahu macam mana nak bezakan semua makeup ini kan? Tapi kalau yang baru nak belajar makeup itu, korang just go with sweet and lovely look pun sudah memadai sebab ia lebih mudah.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments