in ,

Hwasa Mamamoo Selalu Kena Kecam? Why?

Sumber gambar: https://dbkpop.com/mv/mamamoo-gogobebe

#Lunagirls pelik kenapa dia selalu kena kecam? Biasalah dah adat dalam dunia hiburan. Situasi ini selalunya terjadi kepada idols yang baru nak up #BNNU Korang dah ready? Ini antara alasan kenapa makcik bawang dan haters suka kecam Hwasa!

SUKA MAKAN

Sumber gambar: https://blog.kpopviral.com/post/174332646631/mamamoos-hwasa-reveals-that-she-doesnt-follow

Siapa suka K-pop, korang mostly akan tahu yang Hwasa sangat suka makan. Ala.. siapa je tak suka makan? Semua orang suka makan! Macam kes Hwasa atau nama sebenarnya Ahn Hye-jin, ada satu masa dulu ramai sangat netizen kecam dia sebab suka makan dan kata badan dia chubby. Untuk pengetahuan korang, berat Hwasa ni 49 kg je tau! Macam tu pun dikira berisi juga ke? Alamak, kita nak Hwasa kurus macam mana lagi?

TAK SESUAI PAKAI SEXY

Sumber gambar: https://www.starfeed.com/koreaboo/mamamoos-hwasa-and-wheein-to-feature-in-veteran-singer-kim-hyun-chuls-new-album/

Seperti yang kita tahu, Hwasa digelar Sexy Charisma Queen di Korea. Disebabkan badannya dikatakan berisi di Korea, ramai orang Korea komen yang dia kena kuruskan badan dia dulu kalau nak pakai sexy sebab ramai yang terkejut waktu penampilan dia dekat MAMA 2018! 

KURANG CANTIK

Sumber gambar: https://channel-korea.com/mamamoo-hwasa-profile/

Disebabkan muka Hwasa Mamamoo original dan tak terlalu mengikut korean beauty-standard, ramai yang cakap dia tak cantik dan tak payah jadi idol lagiWhat! Sampai hati mereka! Entah-entah jealous t dengan kejayaan Hwasa. K-netizen ni juga cakap yang muka Hwasa macam orang Korea zaman dulu-dulu.. Pada pendapat LUNARIA,  muka Hwasa sangat exotic!

TERLALU ‘TAN’

via GIPHY

Hmm, ini agak susah untuk K-idol sebab K-netizen sangatlah mementingkan kecerahan warna kulit tapi sebab Hwasa mempunyai kulit yang tan, habis mereka komen benda-benda tak baik. Kesiannya Hwasa. Tapi kalau korang tengok balik semua benda yang dikecam dekat Hwasa  semuanya tentang body shaming. Nasib baik Hwasa selalu ignore je apa haters nak cakap tentang dia.

Yes! You go girl! #Luangirls pun kena ikut cara Hwasa tau! Kalau ada yang down-kan korang, ignore je! Siapa nak sayangi diri kita, kalau bukan diri kita sendiri! 

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

5 Jenis Kawan Dalam Group Kerja Sekolah!

Lunagirls Day Out With Galactic Laser!