in ,

Human Calculator Naikkan Nama Negara Di Peringkat Global!

Sumber gambar: https://hitz.com.my/trending/trending-on-hitz/15yo-boy-malaysian-math-asias-got-talent-human-cal

As a student mesti korang rasa bangga bila dapat harumkan nama sekolah kan? Tak kira la dalam pertandingan atau peperiksaan. Bukan je setakat dapat menaikkan nama sekolah tapi at the same time kita sendiri akan rasa puas hati dengan penat lelah yang diberikan. Jom kenal dengan beberapa pelajar yang power ni!

YAASHWIN SARAWANAN

View this post on Instagram

First and foremost, hugest congratulations to Eric Chien(@ecsleights ) for being crowned the winner of @asiasgottalent Season 3 2019.You are beyond amazing and hoepfully we all get to see you perform even more mesmerizing magic because like @anggun_cipta herself said 'You are magic!'. You really really deserve this!💪 As for me I am just so grateful for making it this far.It is definitely a dream come true.All praises goes to God,my parents,family,teachers,friends and all my supporters especially my fellow Malaysians!🇲🇾 .I wouldn't be here without all of you. Many people tell me that what I do is too easy and they want to see more.I accept the fact that I'm nowhere near amazing😅. But I promise that I will keep practising to improve my skills and become a better person.Once again THANK YOU ALL SO MUCH!😇💪🇲🇾. P/s: no I have not gratuated😂 #asiasgottalent #axnasia #runnerup #lifeisgood

A post shared by YAASHWIN SARAWANAN (@yaashwinning) on

Pada usia 15 tahun, Yaashwin Sarawanan atau lebih dikenali dengan gelaran Human Calculator dari Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Tun Hussein Onn, Cheras ni berjaya dapat tempat kedua dalam pertandingan Asia’s Got Talent musim ketiga baru-baru ni! Kejayaan Yaashwin bukan je membanggakan sekolah dia tapi turut membanggakan satu Malaysia. Good job Yaashwin, we are so proud of you! Maybe lepas ni team Lunaria boleh minta tips dari Yaashwin cara nak mengira dengan laju, hihi.

SARRAH SALIHAN

View this post on Instagram

A dream come true indeed!z🥰 . Come down to PWTC for my teaser sale in conjunction with Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2019 (PBAKL) . my meet and greet session will be on the 29/3 & 1/4!!

A post shared by Nur Sarrah Hanis Salihan🌻 (@sarrah.salihan) on

Sarrah Salihan dari Sekolah Seri Puteri naik di social media tahun lepas sebab kepetahan dia berdebat dan team dia menang pertandingan debat Piala Perdana Menteri bagi kategori Bahasa Inggeris. FYI, sekarang ni Sarrah baru je habis SPM dan dia berjaya terbitkan buku berjudul ‘Sunflower from Sarrah’. Dengarnya dalam buku tu ada banyak quotes yang boleh korang guna as motivation dalam study. Kalau you girls perlukan kata- kata semangat, boleh la baca buku dari Sarah ni.

ILTIZAM JERRYWESLY SENAJA DAN MELIZZA MAJIKAU

Sumber gambar: https://www.pressreader.com/malaysia/harian-metro/20190312/282574494392212

Iltizam Jerrywesly Senaja dan Melizza Majikau ialah antara dua student lepasan STPM dari Beaufort, Sabah yang berjaya buktikan yang diorang boleh berjaya dengan menjadi student pertama dengan result cemerlang minggu lepas. Bukan sorang tapi kedua-dua mereka berjaya sapu gelaran best student dari negeri Sabah dengan nilai gred 4.00! Kejayaan dua orang sahabat tu bukan sahaja naikkan nama Sekolah Menengah Kebangsaan Pinggan-Pinggan, tapi berjaya angkat nama daerah Pitas sendiri. Hebatnya!

ABDUL MANAD ABDUL AZIZ

Sumber gambar: https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/03/547256/pelajar-miskin-mahu-jadi-doktor

Seorang pelajar Sekolah Sains Sultan Ahmad Shah (SHAH) telah mendapatkan keputusan 10A dalam peperiksaan SPM. Abdul Manaf yang berasal dari Pekan, Pahang berasal dari keluarga kurang berkemampuan berjaya mengubah nasib family dia bila Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) memberi dia peluang untuk sambung belajar di Pusat Asasi UIAM. YAY! So, Manaf boleh teruskan cita-cita dia untuk menjadi seorang doktor pakar saraf dan otak! Semoga berjaya awak!

Kalau korang perasan dekat sini Ainaa selitkan macam-macam kisah kejayaan dan ada antaranya yang kurang bernasib baik. Maybe after this korang pun boleh banggakan nama sekolah, at the same time banggakan diri sendiri dengan kejayaan yang diperoleh. Mana tahu lain kali Ainaa bakal tulis cerita kejayaan korang pula. Goodluck girls..

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Tips Pakai Lipstick Buat Gigi Nampak Putih

Uh Oh, CSI Tengah Monitor Korang… 😱