in ,

Huawei Dah ‘Halal’ Dijual, Samsung Pula Jadi Saingan!

Sumber gambar: https://www.pocket-lint.com

Lepas kecoh satu dunia tentang isu Amerika Syarikat dah banned syarikat telefon pintar Huawei dekat negara diorang, sekarang ni dengarnya semuanya dah back to normal.

Waktu pertemuan antara dua kerajaan besar ni diadakan dekat Osaka, Jepun pada dua hari lepas,  dikhabarkan segala sekatan telah dibuka, pihak Huawei telah dibenarkan untuk menjual phone mereka dekat pasaran Amerika Syarikat tanpa perlu disekat macam sebelum ni.

Sumber gambar: https://www.nbcnews.com/politics/national-security/trump-admin-looks-counter-china-russia-s-growing-power-africa-n945171

At the same time, pihak AS juga dibenarkan untuk buat aktiviti perdagangan dengan negara China antaranya ialah beli barang spare part televisyen, phone atau apa sahaja yang berkaitan. Before this, ada beberapa syarikat dekat Amerika Syarikat beli barang spare part dengan pihak Huawei.

So korang yang dah pakai phone Huawei tu, jangan risau dah okay. Korang dah boleh pakai phone tu dengan selamat dan bangganya. Ye la, phone Huawei pun boleh tahan tinggi juga harganya. Ehemm, lepas ni berlagak sikit ya dengan kawan-kawan yang pakai phone iOS ni tu. Hehe!

via GIPHY

Tapi sekarang ni nampaknya Samsung pula dah jadi saingan hebat sebab Samsung pun antara phone yang jadi permintaan tinggi daripada kebanyakan negara. Power juga semua brand phone ni ya, semua berebut-rebut nak bersaing. BTW korang prefer pakai phone yang mana? Kalau dah decide, boleh buat purchase kat Lazada tapi make sure seller tu legit tau!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Hormat Gadis Melayu, Siwon Elak Bersalaman 😍

Remaja Rambut Beruban? Oh Whyy!