in ,

4 Sebab Seseorang Sering Berbohong!

Sumber gambar: www.deviantart.com

via GIPHY

#Lunagirls pernah dengar orang sebut bohong sunat? Selalunya orang akan guna bila ‘terpaksa’ untuk berbohong atas sebab tertentu atau takut kantoi kena marah.. Hehe! Tapi kalau selalu sangat berbohong tak elok tau girls.. nanti orang sekeliling tak percaya dengan kita lagi! Huhu! Jom check out 4 sebab orang terpaksa bohong..

PERASAAN TAKUT

via GIPHY

Selalunya bila seseorang rasa takut dia akan automatik bohong untuk lindungi diri! Perkara ini sangat biasa girls.. mungkin dia akan rasa lebih secure bila berbohong!

ELAKKAN KONFLIK

via GIPHY

Ada juga yang bohong sebab nak jaga hubungan dan elakkan terjadinya apa-apa konflik. Maybe ada miscommunication and someone tu pilih untuk berbohong supaya tak ada yang sakit hati kalau dia bercakap benar.

TAK MAHU DIHAKIMI

via GIPHY

Dalam hidup ni memang akan ada orang yang akan judge kita… So bila berbohong, segala rahsia atau kekurangan atas diri dia dapat disorok daripada pengetahuan orang lain. But this things akan jadi lebih worst bila kebohongan tu berpanjangan.

JADI KEBIASAAN

via GIPHY

Bila dah biasa sangat berbohong, benda tu akan jadi kebiasaan dalam diri sampai tak rasa bersalah langsung. Tapi sampai bila nak menipu kan? Sebab at the same time korang sedang menipu diri sendiri.

via GIPHY

So LUNARIA just nak pesan dekat our beloved #Lunagirls semua untuk tak amalkan sikap suka berbohong. Sebab benda tu akan mudarat kan diri korang also berdosa juga ya girls. Berbohong takkan buat someone impress dekat diri kita. Just stay be yourself okay girls..

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Jom Cuba Aplikasi Android Terbaik 2018!

5 Video YouTube Trending 2018!